Novosti

Vlada Slovenije usvojila nova epidemološka pravila, nema više "skraćivanja karantina" PCR testom

Komentari

Autor: Tanjug

15/01/2022

-

10:20

Vlada Slovenije usvojila nova epidemološka pravila, nema više "skraćivanja karantina" PCR testom
Vlada Slovenije usvojila nova epidemološka pravila, nema više "skraćivanja karantina" PCR testom - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Putnici kojima je naloženo da idu u karantin nakon ulaska u Sloveniju, više neće moći da skrate karantin PCR testom, stoji u novim pravilima koja je sinoć usvojila vlada Slovenije, a koje stupaju na snagu u ponedeljak.

Odluka je doneta nakon što je ove nedelje karantin skraćen sa deset na sedam dana, saopšteno je iz kancelarije za komunikacije slovenačke vlade, prenosi agencija STA.

profimedia

 

Da bi izbegli karantin pri ulasku u zemlju, putnici moraju imati važeću kovid propusnicu koja dokazuje vakcinaciju, ili uverenje da su se oporavili od kovida 19, ili da su imali negativan PCR test u poslednjih 48 sati, ili brzi antigenski test u poslednja 24 sata.

Autobusi će, u skladu sa novim merama, moći da prime samo onoliko putnika za koliko je vozilo registrovano, uz obavezu praznih sedišta desno od vozača i iza vozača. Putnicima će biti dozvoljeno da stoje u gradskim autobusima na udaljenosti od najmanje jednog metra, a mesta za stajanje moraju biti jasno obeležena. Vozovi će moći da primaju samo onoliko putnika koliko imaju mesta, a za stajanje važe ista pravila kao i za autobuse.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja