Novosti

Tajland ukida obavezno testiranje od 1. maja: Novi uslovi i za nevakcinisane putnike

Komentari

Autor: Breaking Travel News

24/04/2022

-

13:27

Tajland ukida obavezno testiranje od 1. maja: Novi uslovi i za nevakcinisane putnike
Tajland ukida obavezno testiranje od 1. maja: Novi uslovi i za nevakcinisane putnike - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Tajland ukida obavezno testiranje putnika prilikom ulaska u zemlju od 1. maja 2022. godine. Putnici, bez obzira na status vakcinacije, više neće morati da imaju negativan PCR test kada ulaze u državu, ali će nevakcinisani putnici morati pet dana da provedu u karantinu.

Prema novim pravilima, vakcinisani putnici više neće morati da poseduju dokaz o negativnom PCR testu pre dolaska niti da se podvrgavaju testiranju posle dolaska.

I dalje će morati da se registruju za Tajland Pass gde unose podatke o vakcinaciiji i o polisi osiguranja, koja mora da ima porkiće na ne manje od 10.000 američkih dolara.

Nevakcinisani putnici takođe neće više morati da poseduju negativan PCR test prilikom ulaska u zemlju, ali će za njih biti obavezan petodnevni karantin i testiranje posle toga. Od njih se očekje da se registruju na Tajland Pass i prijave petodnevnu rezervaciju hotela, gde će provesti karantin.

Karantin nije obavezan ako nevakcinisani putnik u sistem Tajland Pass unese negativni PCR test, ne stariji od 72 sati pre putovnaja. I nevakcinisani putnici moraju da imaju polisu osiguranja sa pokrićem ne manjim od 10.000 dolara.

Komentari (0)

Putovanja