Novosti

Putnici iz Srbije u Holandiju mogu bez testa i karantina

Komentari

Autor: Tanjug

22/06/2021

-

13:35

Putnici iz Srbije u Holandiju mogu bez testa i karantina
Putnici iz Srbije u Holandiju mogu bez testa i karantina - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Putnici iz Srbije, kao i iz Albanije, Severne Makedonije, SAD, Libana i Tajvana, od 24. juna mogu da uđu u Holandiju bez ikakvih ograničenja, javlja sajt Šengen viza info. Kako navodi, to znači da putnici iz ovih šest zemalja, uključujući turiste, neće morati da pokažu test na koronavirus niti potvrdu o vakcinaciji, a neće morati ni da idu u karantin.

Odluku je objavila Vlada Holandije, po preporuci Saveta EU da se navedene države dodaju da listu EU epidemiološki bezbednih zemalja trećeg sveta, čijim građanima bi trebalo dozvoliti putovanja u EU koja se ne smatraju neophodim.

Drugačije za one koji putuju avionom

Međutim, oni koji dolaze u Holandiju avionom moraće da popune izjavu o zdravstvenom stanju, koju neke avio-kompanije dozvoljavaju da se popuni u digitalnom formatu kada se putnik prijavi na let.


"Ako dolazite iz države gde je rizik od zaražavanja Kovidom-19 nizak (bezbedne države), ne morate da pokažate negativan rezultat testa kada putujete u Holandiju. Takođe, ne morate da idete u samoizolaciju po dolasku u Holandiju", saopštila je vlada te zemlje.

Komentari (0)

Putovanja