Novosti

Lukovska banja biće turistički biser južne Srbije: U planu izgradnja hotela, ergela, skijališta, golf terena

Komentari

Autor: Tanjug

22/10/2022

-

22:04

Lukovska banja biće turistički biser južne Srbije: U planu izgradnja hotela, ergela, skijališta, golf terena
Lukovska banja biće turistički biser južne Srbije: U planu izgradnja hotela, ergela, skijališta, golf terena - Copyright Prinskrin/Youtube/Arhiva Snimaka

veličina teksta

Aa Aa

Lukovska Banja, prema novom planu koji je objavila Opština Kuršumlija, biće bogatija za skijalište, golf terene, nove hotele, botaničku baštu i ergelu, a javni uvid za ovaj projekat otvoren je do 2. novembra.

Skupština Opštine Kuršumlija donela je Nacrt izmena i dopuna plana generalne regulacije Lukovske banje, koji je izradio JP Zavod za urbanizam Niš.

Ovim planom napravljena je urbanistička osnova za dodatni tursitički razvoj Lukovske banje.

Tako je predviđna gradnja skijališta i sportsko-rekreativnog kompleksa otvorenog tipa u okviru kojeg će se nalaziti golf teren sa 18 rupa i ergela jahaćih konja.

Sportsko-rekreativni kompleks zatvorenog tipa dobiće se prenamenom postojeće balon sale, prenosi eKapija.

U celini park-šume u planu su staze za šetanje i brdski bicikl.

Lukovska banja u prespektivi će dobiti i mešoviti centar koji će obuhvatati stanovanje sa poslovanjem, a između ostalog i staklenu botaničku baštu sa zoo-vrtom za male životinje, prvenstveno leptire.

U planu je vrtić i dečji kulturni centar, zelena i stočna pijaca, nova groblja i uređenje postojećih, a dokumentom se omogućava i gradnja novih hotela i stambenih jedinica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja