Novosti

Od marta 2023. direktna avio-linija Beograd-Izmir

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/11/2022

-

16:58

Od marta 2023. direktna avio-linija Beograd-Izmir
Airbus/Promo/em company/S.Ognier - Copyright Airbus/Promo/em company/S.Ognier

veličina teksta

Aa Aa

Ministar turizma i omladine Husein Memić razgovarao je danas sa ambasadorom Turske u Srbiji Hami Aksojem o unapređenju ukupnih bilateralnih odnosa dve zemlje, sa posebnim osvrtom na saradnju u oblastima turizma i omladinske politike.

Memić je tokom sastanka izrazio zadovoljstvo činjenicom da su u prvih devet meseci ove godine, sa ostvarenih 315 hiljada noćenja, turisti iz Turske na drugom mestu po broju stranih gostiju u Srbiji i ukazao na potrebu za povećanjem broja letova postojećih i uvođenje novih avio linija između dve zemlje kako bi se dodatno podstakao turistički promet.

Ministarstvo turizma i omladine

 

Ambasador Turske Aksoj je najavio da će od marta sledeće godine biti uvedena nova direktna avio-linija iz Beograda ka Izmiru, kao i da je u planu povećanje broja letova na avio linijama iz Beograda za Istanbul i Ankaru.

Memić i Aksoj takođe su se saglasili da je potreban zajednički napor u cilju povezivanja omladinskih organizacija dve zemlje, kao i rad na akademskoj razmeni, posebno ako se ima u vidu da Turska obezbeđuje stipendije zainteresovanim studentima za studijske programe na univerzitetima u toj zemlji.

Komentari (0)

Putovanja