Novosti

FOTO VIDEO Juriš na more: Počela sezona odmora, ovako izgleda stanje na granicama ka Grčkoj

Komentari

Autor: T.S.

01/07/2021

-

10:31

FOTO VIDEO Juriš na more: Počela sezona odmora, ovako izgleda stanje na granicama ka Grčkoj
FOTO VIDEO Juriš na more: Počela sezona odmora, ovako izgleda stanje na granicama ka Grčkoj - Copyright Euronews Serbia, mup.gov.rs, alltrafficcams.com

veličina teksta

Aa Aa

Velika frekvencija vozila zabeležena je na graničnom prelazu Preševo na ulazu u Severnu Makedoniju iz Srbije, kao i na prelazu Bogorodica-Evzoni na izlazu iz te zemlje, ka Grčkoj. 

Očigledno je da se veliki broj građana Srbije uputio u Grčku. Gužve su počele da se formiraju od ponedeljka, a na prelazu Preševo trenutno se u oba smera čeka oko sat vremena. 

Iako su putovanja postala komplikovanija zbog pandemije koronavirusa, deluje da te procedure nisu odgovorne za gužve. Kada su u pitanju pregledi kovid sertifikata putnici su otkrili za Euronews Srbija da se to obavlja relativno brzo.

Zbog izuzetno dugih kolona na prelazu trenutno su otvorene sve trake.

Takođe, na graničnom prelazu Bogorodica-Evzoni, gde se iz Severne Makedonije ulazi u Grčku, kolone postaju sve duže.

alltrafficcams.com

Granični prelaz Bogorodica — Evzoni

Nova procedura

Pored obaveznog PLF formulara, koji mora da se popuni najmanja 24 sata pre ulaska u Grčku i naravno važećeg pasoša, putnici moraju da imaju potvrdu o vakcinacij, negativan PCR ili antigenski test ili Digitalni zeleni sertifikat koji u sebi sadrži neku od tih informacija.

Građani Srbije koji čekaju na graničnom prelazu Preševo otkrili su za Euronews da sakupljanje dokumenata nije bilo teško, niti im je posebno otežalo putovanje.

Euronews Serbia

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja