Novosti

Od 4. januara počinje prijava građana za turističke vaučere: Po 5.000 dinara na šaltere "Pošte Srbije"

Komentari

Autor: Tanjug

30/12/2022

-

12:35

Od 4. januara počinje prijava građana za turističke vaučere: Po 5.000 dinara na šaltere "Pošte Srbije"
Od 4. januara počinje prijava građana za turističke vaučere: Po 5.000 dinara na šaltere "Pošte Srbije" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Prijava građana za korišćenje vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji počeće od 4. januara 2023. godine na šalterima Javnog preduzeća "Pošta Srbije", na teritoriji cele zemlje, saopštili su iz Ministarstva turizma. Građanima će biti na raspolaganju 100.000 vaučera u maksimalnoj vrednosti od po 5.000 dinara koje mogu koristiti u ugostiteljskim objektima koji učestvuju u sistemu dodele vaučera.

"Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, a od sledeće godine, prvi put, korisnici vaučera mogu biti i lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju", kažu u resornom ministarstvu.

Oni navode da je trenutno više od 3.000 ugostitelja koji su prijavili smeštajne kapacitete za korisnike vaučera u sledećoj godini i kažu da ostaje otvoren poziv i ostalim ugostiteljima da se priključe do kraja trajanja akcije. Krajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar 2023. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja