Novosti

Zavirite u luksuzni raj u Grčkoj gde je sniman Netfliksov hit film "Glass Onion: A Knives Out Mystery"

Komentari

Autor: Tara Tomović

22/01/2023

-

20:58

Zavirite u luksuzni raj u Grčkoj gde je sniman Netfliksov hit film "Glass Onion: A Knives Out Mystery"
Zavirite u luksuzni raj u Grčkoj gde je sniman Netfliksov hit film "Glass Onion: A Knives Out Mystery" - Copyright Amanresorts Limited/Dan Herendi

veličina teksta

Aa Aa

U novom filmu iz serijala "Knives Out", Danijel Krejg se vraća na velika vrata u ulozi ekscentričnog detektiva Benoa Blana, zaduženog da reši misteriju ubistva u zadivljujućoj vili u Grčkoj.

Smešten u pametnu kuću koja se nalazi na izmišljenom ostrvu Piskešit, film "Glass Onion: A Knives Out Mystery" sniman je u Grčkoj, ali i u filmskim studijima u Srbiji.

Priča se vrti oko ponovnog susreta starih prijatelja na odmoru, ubrzo se pretvarajući u noćnu moru kada jedan od gostiju umre.

Kao i njegov prethodnik, nastavak "Glass Onion: A Knives Out Mystery" donosi "zvezdanu" postavku, pa su se tako u glumačkoj ekipi našli Edvard Norton, Kejt Hadson, Dejv Batista, Džanel Mone, Ketrin Han i Madelin Klin.

Printscreen YouTube/Netflix

 

Ipak, ono što je mnoge najviše zaintrigiralo jeste sama scenografija, pa je tako jedan od najtraženijih pojmova na internetu, povezanih sa filmom, upravo lokacija na kojoj je on sniman.

Izmišljeno ostrvo u Netfliksovom hitu "glumi" grčko ostrvo Speces, smešteno u Saronskom zalivu. Ali, interesantnije od svega, jesu scene snimane u luksuznom kompleksu koji je gledaoce ostavio bez daha.

Radi se o ekstravagantnom rizortu Amanzoe koje se nalazi u mondenskom naselju Porto Heli na Peloponezu, a da je film sniman baš u jednoj od vila koje pripadaju odmaralištu, potvrdili su nam iz hotelskog lanca AMAN.

"Amanzoe je sezonsko odmaralište i otvoreno je od aprila do novembra svake godine", navode.

Odmaralište Amanzoe je smešteno na istočnoj obali Peloponeza i predstavlja mirno utočište inspirisano arhitekturom Akropolja sa pogledom na Egejsko more.

"Odmaralište je idealno postavljeno za istraživanje bogate kulture regiona, raznovrsne kuhinje i prirodnih atrakcija. Nadomak je brojnih arheoloških nalazišta i kosmopolitskog duha ostrva Speces", navode iz rizorta u pisanom odgovoru za Euronews Srbija.

Očekivano, gosti odmarališta imaju pristup širokom spektru avanturističkih aktivnosti, uključujući vodene sportove u beach klubu, dok ih prava nirvana čeka u spa centru od čak 2.850 kvadratnih metara.

"Bilo da se radi o porodici koja želi aktivan beg ili parovima koji traže romantično skrovište, pogodnosti Amanzoa privlače baš sve. Ove godine odmaralište će nastaviti da stvara nova i jedinstvena iskustva kako bismo osigurali gostima odmor koji prevazilazi sva očekivanja", dodaju.

Veliko interesovanje turista za Porto Heli

Otkako je film ugledao svetlost dana i oborio rekorde gledanosti na pomenutoj striming platformi, sve je više rezervacija - uprkos tome što je odmaralište ipak namenjeno za one dubljeg džepa.

"Srećni smo što dobijamo određeni broj rezervacija uoči svake naredne sezone, posebno od naših stalnih gostiju, jer smatramo da mnogi ljudi više vole da osiguraju svoj boravak kod nas na vreme. Naravno, već vidimo i veliko interesovanje za sezonu 2023", kažu iz luksuznog kompleksa.

Neobična pametna kuća glavnog lika Majlsa Brauna kog tumači Edvard Norton, delimično je snimana u Vili 20, iz koje se pruža panoramski pogled na Egejsko more.

Smeštena je iznad brda i ima šest bazena, spa centar i sve ostalo što biste očekivali od kuće iz snova. Prima 18 gostiju čiji studio-apartmani izlaze na privatne terase. 

Amanresorts Limited/Jack Johns

 

Premda noćenje u odmaralištu Amanzoe počinje već od 2.000 evra, nismo mogli, a da ne pitamo koliko ono košta u Vili 20?

"Boravak u Vili 20 košta od 40.000 evra po noćenju bez poreza i naknada", odgovorili su nam iz luksuznog rizorta.

Komentari (0)

Putovanja