Novosti

Zabelela se Ravna planina na Palama i privukla skijaše

Komentari

Autor: Promo

30/01/2023

-

14:51

Zabelela se Ravna planina na Palama i privukla skijaše
Zabelela se Ravna planina na Palama i privukla skijaše - Copyright Ski centar Ravna planina

veličina teksta

Aa Aa

Iako je zimska sezona ove godine krenula nešto kasnije zbog nedostatka snega, sa prvim pahuljama ljubitelji skijanja pohrlili su ka planinskim centrima a jedan od najmlađih skijališta u regionu, Ravna planina već je puna skijaša.

Ovaj zimski centar udaljen je svega dva kilometara od centra Pala i 15 kilometara od Jahorine, na 1.500 metara nadmorske visine, a namenjen je ljubiteljima prirode, aktivnog odmora i skijašima koji vole nešto mirniji odmor.

Ski centar Ravna planina

 

Izgradnja ovog turističkog kompleksa započeta je pre 12 godina a od 2017.godine otvorena je jedna od najsavremenijih gondola u ovom delu Evrope sa 19 kabina, kapaciteta 10 skijaša po kabini, koja prevozi 2200 skijaša na sat.

Ravna planina raspolaže sa ukupno 13 kilometara osvetljenih skijaških staza koje su urađene po najsavremenijim FIS standardima na kojima se održavaju i razna međunarodna takmičenja. U perspektivi se očekuje i povezivanje ovog ski centra sa Jahorinom, pa će skijašima biti na raspolaganju dodatnih 15 kilometara staza.

U okviru ski centra nalazi se nacionalni restoran domaće kuhinje i 4 objekta sa 84 apartmana, a u izgradnji je još sedam objekata sa aprtmanima i hotel sa SPA sadržajima.

Cena dnevnog ski pasa ovde iznosi samo 15 evra a za goste apartmana ski pas je besplatan.

Ovaj zimski centar izuzetno je pogodan i za porodice sa malom decom jer raspolaže bebi liftom i ski vrtićem.

Ski centar Ravna planina

 

Od ostalih aktivnosti posetioci mogu uživati u vožnji kvadovima i na zip line-u i u šetnji obeleženim stazama.

Ravna planina je izuzetno popularna i tokom letnje sezone jer se na vrhu staze nalazi jezero sa kristalno čistom vodom u kome se posetioci mogu kupati, odakle se prostire i neverovatan pogled na Ogorjelicu a kažu da se po vedrom danu mogu videti i obronci Zlatibora sa ovog mesta.

Veljko Golijanin sa Ravne planine kaže da se ovo mesto izdvaja još po nečemu važnom.

"Austrijski instituti vršili su istraživanja ovog područja i otkrili da je vazduh izuzetno bogat ozonom, pa se Ravna planina može smatrati i svojevrsnom vazdušnom banjom", ističe ponosno Golijanin.

On dodaje da najveći broj gostiju dolazi iz Srbije a Srbi su ujedno i najbrojniji vlasnici nekretnina u ovom turističkom kompleksu.

Ski centar Ravna planina

 

Nesumnjivo je ovo mesto u znatnoj meri doprinelo razvoju turističke privrede u opštini Pale. Direktor turističke organizacije opštine Pale, Dragan Jakić ističe da je važno da se, osim Jahorine koja je stub turističke ponude ove opštine, razvijaju i ostali kapaciteti.

"Jahorina je svakako pozicionirala Republiku Srpsku kao najpoželjniju zimsku destinaciju u ovom delu Evrope i zato nam je važno da nastavimo da unapređujemo turističku ponudu naše opštine i ponudimo turistima različite sadržaje kako bi upotpunili svoj odmor. Ski centar Ravna planina je izuzetno važan projekat za nas jer pruža autentičan ugođaj posetiocima, idealan je za porodice sa decom i skijaše koji vole mir i prirodu, a jednako popularan je i leti zbog bogatog sadržaja koji je turistima na raspolaganju", zaključuje Jakić.

Komentari (0)

Putovanja