Novosti

Lokalne vlasti u Etreti u Francuskoj uvode nove mere za bezbednost turista

Komentari

Autor: Tanjug

10/02/2023

-

18:31

Lokalne vlasti u Etreti u Francuskoj uvode nove mere za bezbednost turista
Lokalne vlasti u Etreti u Francuskoj uvode nove mere za bezbednost turista - Copyright AP/Bertrand Combaldieu

veličina teksta

Aa Aa

Francusko naselje u severnoj provinciji Normandiji Etreta uvešće nove mere kako bi se turisti koji posećuju okeanske litice u tom mestu dodatno zaštitili, a nakon što je na toj lokaciji prošle godine troje turista izgubilo život.

Prošle godine troje turista poginulo je u zasebnim slučajevima u Etreti dok su fotografisali pejzaž ili pravili selfije, prenosi Figaro.

Francuski list navodi da su odroni na liticama česti, ali se turisti na to ne obaziru, pa često šetaju ispod njih rizikujući da se nađu na najgorem mestu kada se klizišta pokrenu, dok se drugi previše približe ivici kako bi posmatrali okean i tako rizikuju da padnu u vodu.

"Nepažljivo ponašanje redovno primećujemo na ovom području, pa ćemo u edukativne svrhe postaviti opremu sa obaveštenjima koja se tiču bezbednosti duž celog lokaliteta", saopštili su zvaničnici opštine Etreta.

Figaro navodi da osim što šetnjom rizikuju život, nepažljivi turisti takođe ugrožavaju prirodni ekosistem na liticama, te se grad odlučio da u okviru šireg plana zajedno sa bezbednosnim departmanom područja Primorske Sene radi na sigurnosti turista, ali i na "renaturalizaciji" litica.

Među predviđenim merama je i ograničenje broja posetilaca kao što je već slučaj u nacionalnom parku Kalanki u Marseju.

Komentari (0)

Putovanja