Novosti

Španija i Portugal zabrinuti da će ostati bez turista zbog koronavirusa

Komentari

Autor: Tanjug

09/07/2021

-

23:45

Španija i Portugal zabrinuti da  će ostati bez turista zbog koronavirusa
Putovanja - Copyright Tanjug/AP/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Španija i Portugal brinu da zbog francuskih upozorenja u vezi sa odmorom na Iberijskom poluostrvu zbog koronavirusa, turisti neće posetiti te zemlje.

Francuski državni sekretar za evropske poslove Kleman Bon savetovao je juče građane da izbegavaju Španiju i Portugal kao destinacije prilikom rezervisanja odmora, jer francuska vlada razmatra ograničenja putovanja kod iberijskih suseda, gde zaraze kovid-19 rastu, preneo je AP.

Španska ministarka spoljnih poslova Aranča Gonzales Laja izjavila je da se trenutni talas infekcija ne pretvara u više hospitalizacija i pozvala ljude da budu proporcionalni u svom odgovoru na pandemijske trendove.

"Ovo je vreme za oprez, a ne za paniku", rekla je ona na konferenciji za novinare u Madridu.

"Trenutno nema razloga da tražite od ljudi da otkažu odmor", istakla je španska ministarka.

Tanjug/AP/Manu Fernandez

 

Francuski ministar spoljnih poslova Iv le Drijan pozvao je ljude da se vakcinišu pre putovanja. "Vakcina su vrata za Španiju", istakao je Le Drijan.

Nemačka je danas celu Španiju označila kao rizično područje, što potencijalno obeshrabruje putovanja tamo. Portugal je, takođe, pogođen promenom pravila.

Prošlog meseca portugalske kompanije obradovale su se kada je ta zemlja stavljena na "zelenu listu" u Velikoj Britaniji, omogućavajući britanskim turistima da preskoče karantin po povratku kući.

Tri nedelje kasnije, usled porasta zaraza kovid-19, Portugal je izbačen sa spiska i britansko tržište je presušilo.

Nemačka je ove nedelje ublažila nedavna stroga ograničenja za putovanja u Portugal, pa je Nemcima negativan test dovoljan za povratak iz Portugala.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja