Novosti

Tabla upozorenja na jednoj od najlepših grčkih plaža izazvala burne reakcije turista

Komentari

Autor: Ekriti.gr

01/07/2023

-

12:58

Tabla upozorenja na jednoj od najlepših grčkih plaža izazvala burne reakcije turista
Tabla upozorenja na jednoj od najlepših grčkih plaža izazvala burne reakcije turista - Copyright Prinskrin/Youtube/Flying above

veličina teksta

Aa Aa

Grčko ostrvo Gavdos je raj za ljubitelje besplatnog kampovanja i nudizma, ali nakon odluke lokalnih vlasti da na plaži Sarakiniko postave tablu "nudizam je zabranjen", usledile su oštre reakcije turista.

"Dolazimo na ostrvo jer se osećamo da smo u skladu sa prirodom, oslobođeni nepotrebnih stvari i odjednom saznajemo za ovu zabranu", napisali su u znak protesta za društvenim mrežama mnogi nudisti, prenosi sajt "Ekriti".

Prinskrin/Youtube/Flying above

 

Gradonačelnica Gavdosa Lilian Stefanaki, međutim, otkrila je razloge zbog kojih je donesena ovakva odluka.

"Imali smo pritužbe od posetilaca i od trgovaca koji su tražili da zabranimo nudizam na centralnoj plaži, na koju dolazi mnogo ljudi koji ne praktikuju nudizam i uznemireni su prizorom golih ljudi", rekla je ona i nastavila:

"Mi to poštujemo i nastavili smo sa ovom zabranom koja, moram da naglasim, ne važi ni za jednu drugu plažu na ostrvu"

Prinskrin/Youtube/Flying above

 

Prema njenim rečima, ostrvo ima oko 15 do 16 hiljada posetilaca godišnje, što Grka, što stranaca, među kojima su najčešći Italijani, Švajcarci i Nemci. Štaviše, 70 odsto posetilaca na ostrvu kampuje besplatno.

Gavdos ima svega 320 raspoloživih ležajeva na celom ostrvu, pa popunjenost dostiže 100 odsto.

"Imamo dosta stalnih posetilaca i ako neko želi sada da rezerviše svoj odmor, biće teško naći krevet", rekla je ona i dodala da je protok posetilaca veoma dobar ne samo leti, već i u septembru i u oktobru prvenstveno zbog lepog vremena.

 

Komentari (0)

Putovanja