Novosti

Ajfelov toranj više nije jedina atrakcija: Zbog trenda na TikToku sve više američkih turista hrli u Pariz

Komentari

Autor: Euronews

02/09/2023

-

10:11

Ajfelov toranj više nije jedina atrakcija: Zbog trenda na TikToku sve više američkih turista hrli u Pariz
Ajfelov toranj više nije jedina atrakcija: Zbog trenda na TikToku sve više američkih turista hrli u Pariz - Copyright AP Photo/Michel Euler

veličina teksta

Aa Aa

Svima je bilo čudno kada je haštag #Frenchpharmacy dostigao neverovatnih 130 miliona pregleda na TikToku.

Ubrzo se ispostavilo da Ajfelov toranj nije jedina turistička atrakcija koju svi žele da posete. Naime, odlazak u francuske apoteke je najnoviji trend putovanja na TikTok-u, posebno među posetiocima iz Amerike.

Travel i beauty blogeri i influenseri, mahom iz Amerike, započeli su ovaj trend deleći snimke različitih kozmetičkih proizvoda i usluga koje su pronašli u francuskim apotekama i to za mnogo manji novac nego u SAD.

Primera radi, influenserka @glowwithava, koja ima milion pratilaca na TikTok-u savetuje im da posete francuske apoteke čim stignu u Pariz. Ona na snimcima promoviše najbolje dostupne proizvode, posebno one koji se ili ne prodaju u SAD ili koštaju mnogo manje u Evropi.

@elizabethvictoriaclark come to the iconic french pharmacy CityPharma in Paris with me - aka heaven on earth. Will do a haul next. #frenchpharmacy #a313 #biafine #frenchbeauty ♬ Shooting Stars - Bag Raiders

Još jedna tiktokerka Emili Kiser rekla je da je napravila listu proizvoda sakupljajući iskustva koja je videla na snimcima drugih korisnika pod haštagom #Frenchpharmacy.

U jednoj od svojih objava iz juna, podelila je listu koja se sastoji uglavnom od francuskih kozmetičkih brendova kao što su Nuxe, Embryolisse, La Roche Posay i Caudalie.

"U raju sam", rekla je ona nakon što je pronašla "najveću apoteku na svetu".

Međutim, ovaj trend nije se dopao stanovnicima Pariza koji sada, da bi izbegli gužvu, odlaze u apoteke rano ujutru, odmah po otvaranju.

"Čekaj, zašto je Caudalie tako jeftin ovde? Rezervišite kartu odmah", napisala je jedna od korisnica TikTok-a.

U Francuskoj postoji oko 21.000 apoteka, a pored izdavanja recepata i lekova nude i druge vrste usluga uključujući vakcine protiv kovida i vakcine protiv gripa, kao i vrhunske kozmetičke brendove i velnes proizvode.

 

Komentari (0)

Putovanja