Fudbal

Benefit evropskih pobeda: Partizan i Zvezda čuvaju dva mesta u Ligi šampiona

Komentari

Autor: Euronews

17/09/2021

-

11:05

Benefit evropskih pobeda: Partizan i Zvezda čuvaju dva mesta u Ligi šampiona
Kaver veciti - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Pobede Crvene zvezde i Partizana na startu grupnih faza imaju značaj i za srpski fudbal.

Osvojena su pojedinačno četiri boda (pobeda nosi dva boda), odnosno jedan za državni koeficijent (broj bodova deli se sa brojem klubova iz neke zemlje koji su počeli takmičenje), pa je Srbija zadržala 12. mesto ali sa 27,875 bodova koji za sezonu 2023/24. donosi dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, odnosno pet klubova u sva tri takmičenja.

Zvezda i Partizan su svesni da u ovim grupama mogu da obezbede nokaut fazu, a ako to uspeju izvesno je da će uspeti da se nađu od 12. do 15. mesta i na kraju sezone. Prete nam opasno Belgijanci koji imaju 27,200 bodova, ali i četiri kluba u takmičenju. Jang Bojs i Bazel drže Švajcarsku u trci sa 26,425 bodova i realno je da u ove dve pomenute zemlje imamo najveću konkurenciju.

Euronews/Printscreen

 

 

Hrvatska je 15. mestu sa 24,400 i samo Dinamom u grupnoj fazi Lige Evrope. "Modri" su izgubili od Vest Hema, videćemo da li će pred naletom Kiprana, Čeha i Turaka moći da zadrže sadašnju poziciju.

U svakom slučaju, "večiti" su za sada za ponos cele Srbije, a ostali klubovi koji imaju evropske aspiracije morali bi da se mnogo ojačaju tokom zime kako bi narednog leta mogli i oni značajnije da doprinesu poboljšanju našeg fudbala na evropskoj rang listi država. Ipak je ovo pre svega timski rad.

Komentari (0)

Sport