Fudbal

Miljakovac povezao sport sa humanitarnim radom: Okršaji fudbalerki i fudbalera završavaju slanjem pomoći ugroženima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/04/2022

-

13:21

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što je 2020. godine osnovan muški fudbalski klub Miljakovac, dve godine kasnije, nastao je i ženski. Jedna od glavnih ideja kluba je povezivanje sporta sa humanitarnim radom. Fudbalerke Miljakovca, koje su 17. marta odradile prvi trening, ističu da ih je baš to privuklo da postanu deo tima.

Prohladno vreme i vlažan travnjak nakon kiše, nisu sprečili ove devojke da izađu na teren, a treningu se pridružio i muški deo ekipe kaki bi odmerili snage.

"Da ne odajem tajnu, ali pustićemo ih ovaj put da ne bude da su ih devojke pobedile, pošto je to uvek bio problem u kraju kada igramo jer nisu davali devojčicama da igraju", ističe Ana Petrović iz fudbalskog kluba.

Fudbaleri dodaju da su se devojke pokazale kao jak protivnik.

"Sigurno postoji dosta kandidatkinja koje mogu da nas zamene u muškom fudbalskom klubu bez problema, već smo odmeravali snage bolje da ne pričam kako je bilo", kaže Đorđe Tomić, trener iz FK Miljakovac.

Trener ženskog fudbalskog kluba Miljakovac, Filip Ranković, očekuje da će se uskoro organizovati humanitarna utakmica na kojoj će devojke prvi put zaigrati, a fudbalerima Miljakovca je to uveliko praksa.

"Na utakmice dolazi dosta veliki broj naših navijača i na svakoj utakmici stoji kutija na tribini. Na svakoj utakmici skupljamo za neko drugo dete i nekome kome je to potrebno", navodi Ranković.

Jedna od igračica ističe da joj je humanost bila najveći motiv za dolazak u klub.

"Miljakovac je klub koji promoviše zdravu priču i smatram da je to značajan korak ka popularizaciji kako ženskog fudbala tako i ženskog sporta u Srbiji", dodaje igračica Marina Radovanović.

Na grbu kluba, oslikani su miljakovački izvor i šuma, kao glavna obeležja tog kraja. U nekoliko stihova, iz kluba poručuju da ne igraju za slavu, skupa kola ili novac, već za tim iz kraja, Miljakovac. Samo nekoliko fudbalskih klubova u Super ligi ima svoje himne, a kako kažu iz fudbalskog kluba Miljakovac, njihova stiže vrlo uskoro i tvrde da će biti najlepša.

Komentari (0)

Sport