Fudbal

Partizan slavio nad Radničkim u Kragujevcu pogotkom Bibarsa Natha

Komentari

Autor: Euronews

28/08/2022

-

18:58 >> 19:17

Partizan slavio nad Radničkim u Kragujevcu pogotkom Bibarsa Natha
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

​Partizan je u osmom kolu Mozzart Bet Superliga uz veliku muku uspeo da dođe do trijumfa nad Radničkim u Kragujevcu. Delovalo je da ćemo prisustvovati novom kiksu crno-belih, ali je Natho u samoj završnici doneo pobedu svom timu.

Partizan je solidno otvorio meč, za šta je takođe najzaslužniji bio Natho, koji je odličnim pasovima u nekoliko navrata proigrao Dijabatea, ali ipak nije bilo pogodaka.

Krajem prvog poluvremena domaći su stali na noge i preuzeli inicijativu, pa su uspeli da naprave i nekoliko ozbiljnih prilika, ali takođe nisu uspeli to da ''naplate''.

Odlučujući momenat desio se u 88. minutu kada je Siniša Saničanin pokušao glavom nakon jednog udarca iz ugla, ali je golman Stojan Leković uspeo da odbrani. Ipak, na loptu je natrčao Natho i prosledio ju je u mrežu, što je donelo veliku radost za čitav gostujući tim.

Meč nije bio preterano atraktivan, i sigurno je da trener beogradskog tima, Gordan Petrić, nije zadovoljan igrom. Takođe, srpska publika je prvi put imala priliku da na delu gleda novo pojačanje crno-belih, Hamadu Traorea, koji je na terenu proveo 85 minuta, nakon čega ga je zamenio Ljubomir Fejsa.

Veoma je bitno za crno-bele da su u meču pred derbi koji ih čeka u sredu (20.00 TV Arena 1 premium), došli do pozitivnog rezultata i da će se sada na miru okrenuti pripremi za taj meč.

Sa druge strane, veliki žal kod ekipe Radničkog koja je tokom celog meča pružala ozbiljan otpor, pa i bilja bolja u par navrata. Njih u sledećem kolu očekuje gostovanje TSC-u.

Sastavi: 

Radnički (3-5-2): Leković - Ivanović, Cvetinović, Miličić - Vlajković, M. Vidović, Snić, Stojiljković, Tomić - Jovanović, Kovačević Joksimović

Partizan (4-2-3-1): Popović - Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Andrade, Traore - Dijabate, Natho, Petković - Rikardo

Partizan 

Četvrtak

Radnik - Vojvodina 1:1 (1:0)

/Spasić 21 - Busnić 48/

Petak

Mladost Novi Sad - Novi Pazar 1:2 (0:2)

/Radulović 47 - Majdevac 14, 21/

Radnički Niš - Napredak 3:2 (1:2)

/Marjanović 28, 55, Štulić 81 - Krstić 5, Bastajić 6/

Spartak - TSC 0:0

Subota

Mladost Lučani - Voždovac 1:2 (0:0)

/Bojović 85 - Burmaz 66, Pantović 68/

Kolubara - Čukarički 3:2 (3:1)

/Vukušić 29, 37, 45+3 - Adžić u 27, Vujadinović 57/

Crvena zvezda - Javor 4:1 (1:1)

/Ohi 15, Mitrović 74, Ben 78, Nikolić 90 - Marčić 30/

Nedelja

Radnički - Partizan 0:1 (0:1)

/Natho 88/

 

 

Uživo:

88' Gooooool! Saničanin je šutirao glavom nakon kornera, ali je Leković nedovoljno dobro odbio loptu na koju je natrčao Natho i pogodio za veliko slavlje gostiju.

87' Odlična kombinacija Natha i Meniga, nakon koje je Holanđanin dobro šutirao, ali je golman Leković ponovo bio na pravom mestu.

81' Leković spašava Radnički. Baždar je veoma dobro šutirao sa nekih 20 metara, ali je golman domaćih bio odlično postavljen i poslao je loptu u korner.

80' Najveća šansa za Radnički odigrala se 10 minuta pred kraj meča. Stoiljković je sjajno probio po strani i pokušao da uposli Maksimovića, ali je Saničanin odlično reagovao.

78' Uvođenjem svežih igrača utakmica je malo dobila na ritmu, ali i dalje i jedni i drugi bezopasni po protivnički gol.

68' Veoma raspoložen Tomić danas! Ofanzivac domaćih bez problema dribla defanzivce Partizana i pravi im probleme. Faul nad njim napravio je Živković nakon čega je upravo Tomić izveo prekid, ali su crno-beli otklonili opasnost.

53' I dalje bez promene rezultata, igra veoma spora sa slabim tempom.

46' Drugo poluvreme je počelo, domaći su imali prvi napad, ali nisu uspeli dugo da zadrže loptu u svom posedu.

46' Drugo poluvreme je počelo, domaći su imali prvi napad, ali nisu uspeli dugo da zadrže loptu u svom posedu.

Poluvreme

44' Odličan prodor Stoiljkovića omogućio mu je da izađe u šansu pred Popovića, ali je golman Partizana dobro reagovao i poslao loptu u korner.

41' Radnički nastavlja da preti, a može se reći da i dominira u poslednjem periodu prvog poluvremena. Moraće crno-beli čvršće ukoliko žele do pozitivnog rezultata.

34' Strašna prilika za Vidosavljevića! Tomić je poslao sjajan pas ka talentovanom krilu koji je pokušao da ''zalomi'' Saničanina i izgubio je loptu. Bila je ovo najveća šansa za Radnički u dosadašnjem toku meča.

28' Partizan ima inicijativu i konstantan potez, ipak i dalje crno-beli bez postignutog pogotka.

20' Samo par minuta nakon prve, Dijabate je imao i drugu veliku šansu, ali je ovoga puta bio u dosta težoj situaciji. Zaobišao je golmana napadač crno-belih, ali je bio previše na strani, tako da mu nije bilo lako da pogodi gol.

17' Veliki promašaj Dijabatea! Fantastičnu loptu poslao je Natho ka brzonogom napadaču, koji je istrčao sam pred golmana, ali je šutirao daleko preko gola.

10' Dve sjajne prilike za domaće, ali loša realizacija. Najpre je Stojiljković odlično centrirao, ali su napadači nekako propustili tu loptu, da bi pas sekundi kasnije solidnu šansu imao Tomić, ali nije zahvatio loptu kako je hteo i ona je otišla daleko od gola gostiju.

5' Natho je pokušao dugom loptom da proigra Andradea, ali je bio neprecizan, te je golman Leković uspeo da otkloni opasnost pred svojim golom.

1' Meč je počeo, početni udarac su izveli crno-beli i mirno počeli sa kreiranjem napada.

Pre starta, održan je minut ćutanja u čast preminulom, Milutinu Šoškiću, legendarnom golmanu Partizana.

Sastavi: 

Radnički (3-5-2): Leković - Ivanović, Cvetinović, Miličić - Vlajković, M. Vidović, Snić, Stojiljković, Tomić - Jovanović, Kovačević. Trener: Dejan Joksimović

Rezerve: Raičević, Zorić, Tomović, Krajišnik, Brnović, Milisavljević, U. Vidović, Varjačić, Maksimović, Pecelj, Ubiparip

Partizan (4-2-3-1): Popović - Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Andrade, Traore - Dijabate, Natho, Petković - Rikardo. Trener: Gordan Petrić.

Rezerve: Lukač, Ilić,Marković, Menig, Šehović, Baždar, Fejsa, Terzić, Belić, Jović, Vlahović

Crno-beli će pokušati da zabeleže 12. uzastopnu pobedu protiv Kragujevčana, pošto je poslednji poraz doživeo 2001. godine u Kragujevcu, dok je od tada nanizao 11 poebda uz gol razliku 33:3.

"Nastavlja se prvenstvo zanimljivom utakmicom, doveli smo igrača koji može da napravi balans. Ipak, odložene utakmice daju nam dodatnu problematiku, odlažu se kup utakmice i ostaje pitanje kada će se one igrati, očigledno u vreme predviđeno za odmor. O Zvezdi razmišljam tek toliko koliko je potrebno da bismo odrganizovali treninge. Neki igrači će se odmarati, ne zbog Zvezde već jer je gust raspored", istakao je trener Partizana Gordan Petrić.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Dejan Joksimović ističe da su dobri rezultati uticali pozitivno na samopouzdanje igrača i da će uz pomoć navijača pokušati da naprave iznenađenje.

"Dobri rezultati u prethodna dva kola uticali su na rast samopouzdanja čitave ekipe. Nastojaćemo da timskom igrom, uz dodatnu dozu energije, koncentracije i posvećenosti, dođemo u situaciju da ugrozimo ekipu Partizana, koja se trenutno ne nalazi u baš sjajnom momentumu. Sigurno da će i podrška naših navijača sa tribina stadiona "Čika Dača" dodatno motivisati igrače da pruže svoj maksimum u želji da dođu do pozitivnog rezultata u ovoj utakmici", nada se Joksimović.

Mozzart bet Superliga Srbije, 8. kolo: 

Četvrtak

Radnik - Vojvodina 1:1
/Spasić 21 - Busnić 48/

Petak

Mladost GAT - Novi Pazar 1:2
/Radulović 47 - Majdevac 14, 22/

Radnički Niš - Napredak 3:2
/Marjanović 28, 56, Štulić 80 - Krstić 5, Bastajić 6/

Spartak ŽK - TSC 0:0

Subota 

Mladost Lučani - Voždovac 1:2
/Bojović 85 - Burmaz 66, Pantović 69/

Kolubara - Čukarički 3:2
/Vukušić 29, 37, 45+4 - Adžić 27, Vujadinović 65/

Crvena zvezda - Javor 4:1 (1:1)

/Ohi 16, Mitrović 75, Ben 78, Nikolić 89 - Marčić 30/

Nedelja 

Radnički 1923 - Partizan 17.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Uskoro opširnije na Euronews.rs

Komentari (0)

Sport