Ostali sportovi

Nikola Grbić na klupi reprezentacije Poljske do 2024. godine

Komentari

Autor: Euronews

12/01/2022

-

19:49

Nikola Grbić na klupi reprezentacije Poljske do 2024. godine
Nikola Grbić na klupi reprezentacije Poljske do 2024. godine - Copyright E-Stock/Aleksandar Bačlija

veličina teksta

Aa Aa

Srpski odbojkaški trener, Nikola Grbić, zvanično je postao novi selektor poljske reprezentacije.

On je na klupu italijanske Peruđe stigao letos i čini se da će uporedo voditi i klub i reprezentaciju. Predsenik Odbojkaškog saveza Poljske, Sebastijan Sviderski rekao je da ta činjenica ne predstavlja nikakvu prepreku:

''Ako rad u klubu ne remeti trenera, ne vidim problem. Ukoliko Nikoli Grbiću ne bude dozvoljeno da istovremeno vodi našu reprezentaciju i Peruđu, onda će morati da napusti klub. Smatram da predsednik Peruđe Đino Sirči shvata koliko je Grbić posvećen ekipi, koliko želi da uspe i zato sam siguran da će mu dozvoliti da radi paralelno''.

Poljskoj reprezentaciji su ga preporučili sjajni rezultati sa ekipom Zakse, pogotovo kada je 2021. godine u osvojilo Ligu šampiona pobedivši u finalu italijanski Trento, a iste godine osvojio je i Kup Poljske i Superkup.

Na klupi reprezentacije će ostati do kraja Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine:

''Radna grupa je predložila Grbića, a Upravni odbor prihvatio njega kao rešenje. U pitanju je trener koga igrači baš cene, poseduje veliko znanje i harizmu. Gledajući utakmice Peruđe ove sezone uverili smo se da je u stanju da mobiliše odbojkaše i izvuče najbolje iz njih'', rekao je predsenik OK Poljske.

 

Komentari (0)

Sport