Tenis

Moj cilj u 2023. godini je da postanem najbolji na svetu: Holger Rune puca od samopouzdanja

Komentari

Autor: Euronews

18/11/2022

-

10:02

Moj cilj u 2023. godini je da postanem najbolji na svetu: Holger Rune puca od samopouzdanja
Holger Rune - Copyright Tanjug/(AP Photo/Christophe Ena)

veličina teksta

Aa Aa

Godina na izmaku bila je fantastična za Holgera Runea. Mladi devetnaestogodišnji Norvežanin je prvi put u karijeru uspeo da se plasira među najboljih deset igrača sveta, i to nakon što je u finalu Mastersa u Parizu savladao Novaka Đokovića, a u 2023. godini želi da postane najbolji na svetu.

To neće biti lako, svestan je toga i on sam, ali cilj je zacrtan i u narednom periodu je sve podređeno njegovom ostvarivanju.

"Izuzetno sam zadovoljan kako sam završio 2022. godinu. Istina, nisam uspeo da se plasiram na Završni masters u Torinu, ali sam tu na tribinama gledam svaki meč i sparingujem kad je nekome to potrebno. Ovo je veliko iskustvo za mene i voleo bih da sledeće godine učestvujem na njemu", kaže Norvežanin i nadovezuje se:

"Niko od nas ne može da predviđa budućnost i ne znamo kako će se stvari odvijati u narednom periodu, ali moj cilj je da budem najbolji na svetu. I da, zašto to ne bih postao već naredne sezone? To je moj cilj i trudiću se da ga ispunim".

Rune naglašava da je svestan nedostataka koje treba da popravi u svojoj igri da bi došao do prve pozicije na ATP listi.

"Trudim se da svaki dan unapređujem sebe. Važno je da radite na sitnicama, jer detalji su ti koji odlučuju pobednika. Kroz godine sam mnogo napredovao, ali želim da budem još bolji. Znam da to mogu", ističe Rune.

Komentari (0)

Sport