Tenis

Novak posle epskog meča sa Đereom: Na 0:2 bio sam ljut, imao sam razgovor sa sobom u ogledalu

Komentari

Autor: Euronews

02/09/2023

-

08:50

Novak posle epskog meča sa Đereom: Na 0:2 bio sam ljut, imao sam razgovor sa sobom u ogledalu
Novak posle epskog meča sa Đereom: Na 0:2 bio sam ljut, imao sam razgovor sa sobom u ogledalu - Copyright AP Photo/Frank Franklin II

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković pobedio je Lasla Đerea posle preokreta sa 3:2 u setovima u trećem kolu US opena i za mesto u četvrtfinalu boriće se protiv Borne Goje iz Hrvatske.

Duel dva srpska tenisera bio je vredan svakog divljenja. Odigrali su spektakularan meč, koji je trajao gotovo četiri časa. Poput njihovog prvog duela na Serbia openu prošle godine, Laslo Đere prvi je došao do prednosti u setovima. Poveo je 2:0, ali je sav kvalitet Đokovića došao do izražaja u nastavku.

Podigao je stepen igre, procenat ubačenog servisa. Zaigrao je onako kako se očekuje od najboljeg tenisera svih vremena i za nešto više od dva sata došao do preokreta. Ipak, bilo je trenutaka sumnje, a kako je sakupio mentalnu snagu za preokret, objasnio je novinarima na terenu posle meča.

"Neću da lažem, kada sam na 0:2 u setovima otišao u svlačionicu imao sam razgovor sa sobom u ogledalu. Bio sam ljut, mislio sam šta bi trebalo učiniti. Morao sam da se nateram da se podignem, da verujem u sebe", rekao je Novak i dodao:

"Dešavale si mi se i slične stvari ranije (Federer, 2011. godine), nekoliko puta nisam uspeo, ali večeras jesam. Odigrali smo neverovatan, sjajan meč. Skoro dva sada ujutru je ovde, toliko ljudi je ostalo na tribinama. Hvala vam mnogo."

Laslo Đere ga je pošteno namučio...

"Toliko ste nas podržavali obojicu. Nadam se da ste uživali u ovom šou. Jedan od najtežih mečeva u ovoj i poslednjih nekoliko godina. Ovo je jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao", zaključio je Novak.

Komentari (0)

Sport