Aktuelno

Vlada Srbije: Za povezivanje 368 sela 17 minibuseva, nastavlja se dodela sredstava za kupovinu seoskih domaćistava

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/09/2023

-

17:06

Vlada Srbije: Za povezivanje 368 sela 17 minibuseva, nastavlja se dodela sredstava za kupovinu seoskih domaćistava
Vlada Srbije: Za povezivanje 368 sela 17 minibuseva, nastavlja se dodela sredstava za kupovinu seoskih domaćistava - Copyright Tanjug/ Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Srbije donela je Uredbu o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu 17 minibuseva namenjenih prevozu seoskog stanovništva za 2023. godinu i povezivanju 368 sela, kao i sredstava namenjenih nastavku Programa za kupovinu seoske kuće sa okućnicom koji sporvodi Ministarstvo za brigu o selu.

Realizacijom projekta rešavaju se osnovne potrebe kretanja seoskog stanovništva, omogućava kvalitetniji život i stvaraju uslovi za veću dostupnost zdravstvenih, kulturnih, administrativnih i edukativnih usluga, a ujedno se unapređuje životni standard stanovništva seoskih sredina, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, članovi Vlade su zbog velikog interesovanja za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Srbije za 2023. doneli i Uredbu koja će omogućiti nastavak tog programa i za te namene opredelili dodatna sredstva u ukupnom iznosu od 395 miliona dinara. 

Uključujući nova sredstva, Vlada Srbije je za taj program, od početka godine, izdvojila ukupno 895 miliona dinara.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija