Aktuelno

Vesić: Nova deonica auto-puta znači više novih radnih mesta i bolji standard

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2023

-

20:56

Vesić: Nova deonica auto-puta znači više novih radnih mesta i bolji standard
Vesić: Nova deonica auto-puta znači više novih radnih mesta i bolji standard - Copyright Tanjug/MGSI/Predrag Mitić

veličina teksta

Aa Aa

Ukupna dužina auto-puta od Rume do Šapca sa mostom preko Save, koja je puštena u saobraćaj danas u 18 časova, iznosi 24,6 kilometara, i to za stanovnike ovog kraja znači više novih radnih mesta, bolji životni standard i uslovi života, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

On je za Tanjug danas govorio o novootvorenoj deonici auto-puta, projektima koji se nadovezuju na ovu značajnu saobraćajnicu i drugim investicijama u saobraćaju, ali i isteku roka za prijavu na legalni priključak na komunalnu infrastrukturu.

Tanjug/MGSI/Predrag Mitić

 

Vesić je naglasio da će do kraja godine korišćenje deonice auto-puta od Rume do Šapca biti besplatno, a nakon toga će ono koštati 100 dinara.

Ministar je rekao da se sada nastavlja sa izgradnjom brze saobraćajnice prema Loznici, koja treba da bude završena do kraja sledeće godine i da će raditi još 15 kilometara veze Slijepčević-Badovinci prema Pavlovića ćupriji, i da će ceo ovaj put povezati na glavnu saobraćajnicu što će mnogo značiti za Loznicu i Šabac i sve ljude koji tu žive.

"Trenutno se gradi više od 461 kilometara, auto-puteva i brzih saobraćajnica", rekao je Vesić 
Vesić je naveo i da će u narednom periodu u Kini biti potpisani ugovori za još dve velike saobraćajnice, a to su Beograd - Zrenjanin - Novi Sad dužine 105 kilometara i "Osmeh Vojvodine", saobraćajnica koja povezuje Bački Breg, Sombor, Kulu, Vrbas Srbobran, Stari i Novi Bečej, Kikindu i Srpsku Crnju, dužine preko 190 kilometara.

"To znači da će novih 300 kilometara biti potpisano, i da će se raditi skoro 800 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica", saopštio je Vesić.

Ministar je rekao da je u planu još nekih 600 kilometara i da u ovom trenutku Srbija najviše gradi auto-puteva u Evropi.

On je rekao da je od ovih poslova najbliži završetku deo Moravskog koridora, za manje od mesec dana, i deonica Iverak-Lajkovac koja će Valjevo spojiti na auto-put Miloš Veliki.

Vesić je naveo da je danas Šabac spojen na mrežu srpskih auto-puteva, i da će u novembru biti spojen Kruševac, kao i da se Valjevo takođe spaja, a sledeće godine to se očekuje za Kraljevo, Vrnjačku banju i Trstenik, kao i Požarevac preko Dunavskog koridora.

"Kao što vidite, jedan po jedan veliki centar se spaja", naglasio je Vesić.

On je rekao da će se sledeće godine završiti i brza pruga do Subotice , već u martu ili aprilu 2025. i da će se od Beograda do tog grada stizati za sat i deset minuta.

"Imamo para da gradimo sve ove puteve, što je najvažnije", zaključio je Vesić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija