Aktuelno

Uhapšeno šest osoba posle obračuna migranata u Horgošu, pronađeno i oružje

Komentari

Autor: Tanjug

27/10/2023

-

21:45

Uhapšeno šest osoba posle obračuna migranata u Horgošu, pronađeno i oružje
MUP Srbije - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

U opsežnoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi sprovedenoj nakon jutrošnjeg vatrenog obračuna dve grupe migranata, u Horgošu, u kojem su poginula tri iregularna migranta, a jedan povređen, uhapšena su četvorica državljana Avganistana i dvojica državljana Turske zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz MUP-a. 

MUP Srbije

 

U napuštenom objektu u kojem se dogodila pucnjava i u kojem su osumnjičeni zatečeni, policija je pronašla automatsku pušku sa više desetina komada pripadajuće municije. 

MUP Srbije

 

Istovremeno, pripadnici policije su pretragom terena pronašli još jednu automatsku pušku, kao i još 79 iregularnih migranata koji su prevezeni u prihvatne centre. 

Ranjenom migrantu ukazana je medicinska pomoć, a nastavlja se intenzivan rad na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja. 

MUP Srbije

 

Šestorici osumnjičenih iregularnih migranata je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Subotici, određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija