Aktuelno

Rasvetljen slučaj organizovanja prostitucije u Subotici

Komentari

Autor: Tanjug

24/11/2023

-

16:54

Rasvetljen slučaj organizovanja prostitucije u Subotici
Rasvetljen slučaj organizovanja prostitucije u Subotici - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u okviru opsežne akcije suzbijanja iregularnih migracija rasvetlili su krivično delo trgovina ljudima za koje se sumnjiče dve osobe ranije uhapšene zbog sumnje da su izvršile krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Subotičani Z. B. (30) i M. K. (34) su, kako se sumnja, na području Subotice organizovali prostituciju tako što su vrbovali devojke koristeći njihovu tešku materijalnu situaciju i primoravali ih na seksualni odnos sa migrantima, saopštio je MUP.

Njih dvoje su u jednomesečnom pritvoru zbog sumnje da su u proteklih šest meseci za novac pružali smeštaj iregularnim migrantima.

Od početka akcije suzbijanja iregularnih migracija koja je po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića pokrenuta 27. oktobra, a kojom rukovodi pomoćnik direktora policije general policije Dejan Luković, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su 6.601 iregularnog migranta.

Detaljnom pretragom terena pronašli su 31 automatsku pušku, 12 pištolja i 3.227 komada municije različitog kalibra. Više stotina policijskih službenika je kontrolisalo 156.803 vozila, a u ovoj akciji zadržano je 277 osoba zbog različitih krivičnih dela.

Podneto je 40 krivičnih prijava za krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, 29 krivičnih prijava u vezi sa oružjem, 13 krivičnih prijava za krivično delo neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću, devet krivičnih prijava za neovlašćeno držanje opojnih droga, kao i više krivičnih prijava za druga krivična dela.

Osim toga, podneto je 649 prekršajnih prijava iz Zakona o strancima i 247 za prekršaje iz Zakona o graničnoj kontroli.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, osim na severu, sprovode pojačane aktivnosti i na jugu zemlje sprečavajući ulazak iregularnih migranata iz Bugarske i Severne Makedonije. Ovu borbu MUP će istrajno sprovoditi dok problem iregularnih migracija ne bude rešen i lanac krijumčarenja ljudi u potpunosti presečen.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija