Aktuelno

Vučić: U narednih 10 dana svi srednjoškolci dobiće po 10.000 dinara

Komentari

Autor: Tanjug

26/11/2023

-

21:24

Vučić: U narednih 10 dana svi srednjoškolci dobiće po 10.000 dinara
Tanjug/Strahinja Aćimović - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će u narednih 10 dana država Srbija svim lokalnim samoupravama prebaciti sredstva kako bi se svakom srednjoškolcu u Srbiji isplatilo po 10.000 dinara.

On je rekao da je o tome danas razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim oko dodatnih mera koje se odnose velikom većinom na one koji nemaju pravo glasa.

"Isplatićemo 10.000 dinara svakom srednjoškolcu, preko majki, gde živi sa ocem preko oca, ili preko hraniteljske porodice ili posebnih centara. Smatramo da je to pred praznike važna mera i da će pomoći roditeljima da mogu da uštede. Stanje u finansijama je dobro", rekao je Vučić na Pinku.

On je rekao da je dogovorena i druga mera - da se preko Poštanske štedionice svim korisnicima studentskih kartica prebaci 1.000 dinara, a da će država banci to nadoknaditi.

"Poštanska štedionica će prebaciti 1.000 dinara, a mi ćemo to nadoknaditi. Znači studenti će imati 1.000 dinara plus sve koristi - popusti za vozne, avio karte, do trgovinsnih lanaca i drugih. To će obradovati i studente i srednjoškolce", zaključio je on.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija