Aktuelno

RTS-u stigla dojava o bombi, u poruci navedeno da će eksplodirati u 23 sata

Komentari

Autor: Tanjug

19/12/2023

-

18:45

RTS-u stigla dojava o bombi, u poruci navedeno da će eksplodirati u 23 sata
RTS-u stigla dojava o bombi, u poruci navedeno da će eksplodirati u 23 sata - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Radioteleviziji Srbije večeras je stigla dojava o postavljenoj bombi.

U mejlu koji je stigao na adresu javnog servisa piše da će bomba eksplodirati u 23 sata, saznaje Tanjug.

Podsetimo, MUP je pre tri danas saopštilo da su identifikovana dvojica trinaestogodišnjaka, za koje se sumnja da su u dužem vremenskom periodu elektronskom poštom slali preteće sadržine obrazovnim i drugim institucijama na teritoriji Srbije o navodno postavljenim eksplozivnim napravama.

S obzirom na to da su izvršioci deca i da nisu krivično odgovorna, policija je zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica uhapsila A.B.Š. (42), majku jednog od dečaka, kojoj je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Trećem osnovnom javnom tužilaštvu, dok će protiv tridesetosmogodišnje majke drugog dečaka biti podneta krivična prijava u redovnom postupku Drugom osnovnom javnom tužilaštvu.

Podsetimo, MUP je saopštio da jedan od dečaka pohađa Osnovnu školu "20. oktobar" u Novom Beogradu, koja je u prethodnom periodu dobila najveći broj pretećih mejlova, a samo on je, kako se sumnja, poslao više od 80 mejlova svojoj i drugim školama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija