Aktuelno

Snimak hapšenja osumnjičenih za potonuće "Kartela": Dozvolili prisustvo većeg broja ljudi na splavu od dozvoljenog

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/12/2023

-

19:35

mup.gov.rs • Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici beogradske policije uhapsili su četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo izazivanje opšte opasnosti, u potonuću splava "Kartel", saopštila je večeras PU Beograd.

Uhapšeni su V. M. (46), A. E. (42), M. M. (38) i N. B. (33) koji se sumnjiče da su 23. decembra u večernjim satima omogućili prisustvo više od dozvoljenog broja posetilaca na splavu "Kartel", zbog čega je, kako se sumnja, došlo do potonuća ovog ugostiteljskog objekta.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Akciju hapšenja sproveli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, UKP, Odeljenja za istraživanje eksplozija, požara i havarija, u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom.

Istražuje se da li je potonuću prethodila tuča

Po nalogu dežurnog javnog tužioca u toku dokaznog postupka biće naloženo veštačenje u okviru kog će veštak dati svoj nalaz i mišljenje na osnovu raspoloživih dokaza kao i pregleda objekta, te biti ispitani oštećeni i izvedeni dokazi na osnovu kojih će biti utvrđeno kolika je visina imovinske štete koja je nastupila usled kritičnog događaja, te da li su neka lica zadobila povrede kritičnom prilikom, kao i pribaviti medicinsku dokumentaciju kako bi se utvrdila vrsta i težina povreda koje su eventualno zadobili učesnici predmetnog događaja prilikom potonuća splava, navodi se u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu. 

Tanjug/Rade Prelić

 

Ovo tužilaštvo je naložilo policijskim službenicima i da utvrde da li je kritičnom događaju, odnosno potonuću splava "Kartel" prethodila tuča, te da se utvrdi identitet lica koja su učestvovala u toj tuči, kao i da li su prilikom tuče neka lica zadobila povrede, vrstu i težinu eventualno zadobijenih povreda.

Nakon prikupljanja svih raspoloživih dokaza i utvrđivanja tačnog i potpunog činjeničnog stanja, tužilaštvo će doneti odluku o daljem postupanju u ovoj krivičnopravnoj stvari, navelo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija