Aktuelno

Produžen pritvor optuženom za ubistvo Noe Milivojev

Komentari

Autor: Tanjug

29/12/2023

-

20:14

Produžen pritvor optuženom za ubistvo Noe Milivojev
Ulaz u Viši sud u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor O. D. (33) osumnjičenom da je iz niskih pobuda, mržnje i netrpeljivosti, na podmukao način ubio osamnaestogodišnju Nou Milivojev.  

Pritvor mu je produžen da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i jer postoji opravdana sumnja da je izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret, a za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu.  

Na ovo rešenje dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu.  

Produženje njegovog pritvora je zatražilo Više javno tužilaštvo u Beogradu koje je danas protiv njega sudu na potvrđivanje podnelo optužnicu za krivično delo teško ubistvo na podmukao način i iz drugih niskih pobuda.  

Kako je tužilaštvo danas u saopštenju preciziralo, prema navodima optužnice, postoji opravdana sumnja da je okrivljeni 17. i 18. juna u iznajmljenom stanu u centru Beograda u kojem je prijavljeno stanovao, iz niskih pobuda - mržnje i netrpeljivosti na podmukao način, lišio života Nou, sa kojim je prethodno bio u emotivnoj vezi.  

Tužilaštvo je predložilo sudu da O. D. produži pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i jer postoji opravdana sumnja da je izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret, a za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.  

Prema pisanju medija, trans devojka Noa Milivojev nestala je 17. juna kada je krenula kod O. D. u čijem stanu je 6. jula pronađeno njeno telo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija