Aktuelno

Produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo tiktokerke u centru Beograda

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

07/08/2023

-

11:09

Produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo tiktokerke u centru Beograda
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor za O.D. (33), osumnjičenog da je na svirep i podmukao način ubio tiktokerku Nou Milivojev (18), čiji su delovi tela pronađeni u stanu osumnjičenog u centru Beograda.

Osumnjičenom pritvor po ovoj odluci može trajati do 3. septembra. O.D. se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna doživotnog zatvora.

Pritvor mu je produžen zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će on u slučaju boravka na slobodi, ometati postupak uticanjem na svedoke, odnosno usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da se sumnjiči za krivično delo za koje je propisana kazna zatvora duža od deset godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, rečeno je Tanjugu u tom sudu. 

Osumnjičeni se ranije na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, sumnja se da je neutvrđenog dana, u periodu od 17. juna do 6. jula, u stanu u kojem prijavljeno stanuje u centru Beograda, na svirep i podmukao način ubio Milivojev.

To je uradio tako što je, kako se sumnja, u svom stanu ušao u verbalni i fizički sukob sa Milivojev, i najverovatnije je lišio života davljenjem i uz pomoć, najverovatnije noža, isekao telo na više delova, navodi se u saopštenju.

Potom je te delove tela rasporedio u nekoliko posuda, i nakon toga sipao za sada nepoznatu hemikaliju, kako bi hemijskim putem razložio sve delove tela pokojne, i na taj način lakše se oslobodio tela i sakrio sve tragove.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija