Aktuelno

Četvoro radnika povređenih u eksploziji u fabrici "Trajal" stabilno, ostaju na bolničkom lečenju

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Fonet

17/01/2024

-

09:43

Četvoro radnika povređenih u eksploziji u fabrici "Trajal" stabilno, ostaju na bolničkom lečenju
Četvoro radnika povređenih u eksploziji u fabrici "Trajal" stabilno, ostaju na bolničkom lečenju - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Povređeni u jučerašnjoj eksploziji koja se dogodila u fabrici "Trajal" stabilno su i van životne opasnosti, potvrdio je načelnik hirurgije Opšte bolnice Kruševac Saša Zajić. Zajić je izjavio i da njihovo stanje i dalje zahteva bolničko lečenje, jer postoje povrede kod kojih komplikacije mogu da se pojave kasnije.

Jedan radnik je izgubio život, a četvoro povređeno u jučerašnjoj eksploziji u kruševačkoj fabrici "Trajal". Trojica povređenih zadržana su na hiruškom odeljenju Opšte bolnice Kruševac, dok je teško povređena radnica juče popodne upućena na VMA na dalje lečenje. Zajić za RTS navodi da su povređeni stabilno i van životne opasnosti.

"Tri pacijenta imamo koji su juče primljeni i radi se o karakterističnim blast povredama i s obzirom na mehanizam povređivanja takvi pacijenti zahtevaju kliničku opservaciju koja treba da traje najmanje 48 do 72 sata, u zavisnosti od manifestacije i u zavisnosti od pojave novih kliničkih problema koje možemo da imamo kad se radi o takvoj traumi“, objasnio je Zajić.

Dodaje da će danas uraditi neke dodatne procedure i snimanja.

"S obzirom na njihovo trenutno kliničko stanje i na sve što smo preduzeli od juče i na terapiju koja je uključena, nadam se da će proći bez nekih ozbiljnih komplikacija, ali naravno, oni i dalje zahtevaju hospitalizaciju na hirurškom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu", naglasio je Zajić.

Kada je reč o pacijentkinji koja je prebačena na dalje lečenje na VMA, Zajić kaže da je u pitanju mlađa ženska osoba, kao i da je bila u stabilnom stanju, ali da su povrede zahtevale dalje zbrinjavanje u tercijarnoj ustanovi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija