Aktuelno

Određen pritvor lekaru iz Sremske Mitrovice osumnjičenom za akušersko nasilje

Komentari

Autor: Tanjug

20/01/2024

-

21:10

Određen pritvor lekaru iz Sremske Mitrovice osumnjičenom za akušersko nasilje
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ginekologu iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici osumnjičenom za akušersko nasilje nad porodiljom u toj bolnici 12. januara danas je određen pritvor, potvrđeno je Tanjugu u Višem javnom tužilaštvu (VJT) u Sremskoj Mitrovici.

U VJT u Sremskoj Mitrovici je, kako je potvrđeno Tanjugu, priveden M.M. lekar specijalista ginekologije i akušerstva u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, zbog krivičnog dela Teško delo protiv zdravlja ljudi iz 259. st. 2. u v. sa čl. 251. st. 1. KZ, jer postoje osnovi sumnje da je izvršio ovo krivično delo 12. januara u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, potvrđeno je Tanjugu u VJT u Sremskoj Mitrovici.

Osumnjičeni je salušan, nakon čega je mu je sud, po predlogu tužilaštva, odredio pritvor po čl. 211 stav 1, tačke 2, 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku - zbog opasnosti od ometanja postupka uticajem na svedoke, opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici nastavlja istragu u ovom predmetu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su u petak M.M. (1979), lekara Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv zdravlja ljudi.

Podsetimo, u porodilištu Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici pokrenut je inspekcijski nadzor nakon što su se porodilja Marica Mihajlović i njena porodica prethodnih dana oglasili optužujući lekara za akušersko nasilje i smrt novorođenčeta. Ona je za Euronews Srbija rekla da je dala izjavu u policiji i navela da je lekar koji ju je porađaj vređao, udarao i pretio.

"Hteo je da ja sarađujem sa njim, ali ja nisam mogla nikako, do tog trenutka gde je on mene počeo da vređa, da me udara, stiska vilicu, da mi preti, da će da mi izbije tri zuba, ne znam zašto. Ja sam ga molila da spasi moje dete. Išla sam da dam izjavu u policiji, međutim čekaju nalaze još obudkcije, pa ćemo da vidimo nekog dobrog advokata i da podnesemo krivičnu prijavu", rekla je ona za Euronews Srbija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija