Aktuelno

Tužilaštvo tražilo spajanje predmeta protiv Zvicera sa "Vračarcima", čeka se odluka suda

Komentari

Autor: Tanjug

22/01/2024

-

12:21

Tužilaštvo tražilo spajanje predmeta protiv Zvicera sa "Vračarcima", čeka se odluka suda
Tužilaštvo tražilo spajanje predmeta protiv Zvicera sa "Vračarcima", čeka se odluka suda - Copyright Prinstskrin/Google Earth

veličina teksta

Aa Aa

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudu da spoji predmet po optužnici koja je podignuta protiv Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara i njegove grupe, "Vračaraca", sa optužnucom protiv Radoja Zvicera i Vušovića.

Tužilaštvo je predložilo da se dvema grupama sudi zajedno, odnosno da se postupak protiv "Vračaraca" spoji sa optužnicom protiv Vušovića, Zvicera i drugih koja je nedavno potvrđena, a kojom se terete za pokušaj ubistva Strahinje Savića u zatvoru u Spužu, saznaje Tanjug.

Pripremno ročište pripadnicima "vračarskog klana" je počelo u januaru, a nastavlja se početkom februara. Tad su optuženi negirali optužbe za tri teška ubistva i pet pokušaja ubistava.

Apelacioni sud je 17. januara potvrdio optužnicu protiv Vušovića, Zvicera i 10 pripadnika njihove grupe zbog sumnje da su planirali Savićevo ubistvo cijanidom u zatvoru u Spužu. Vušović i Zvicer su u bekstvu. Odluku o spajanju postupaka treba da donese sud.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija