Aktuelno

Nastavak suđenja za Ribnikar: Otac dečaka danas odgovara na pitanja tužilaštva

Komentari

Autor: Tanjug

01/03/2024

-

11:02

Nastavak suđenja za Ribnikar: Otac dečaka danas odgovara na pitanja tužilaštva
Svedočio otac ubijene devojčice u Ribnikaru - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

U Višem sudu u Beogradu danas bi ispitivanjem oca dečaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio 10 ljudi, trebalo da se nastavi suđenje njemu i njegovoj supruzi.

Otac dečaka je na jučerašnjem suđenju izneo detaljnu odbranu i počeo da odgovara na pitanja tužilaštva. Postupajući tužilac danas će nastaviti sa ispitivanjem, a potom će pitanja Kecmanoviću postavljati punomoćnici oštećenih i oštećeni.

Nakon odbrane prvooptuženog, slede i iznošenje odbrane majke dečaka, a zatim i instruktora i vlasnika streljane. U Palatu pravde stigli su članovi porodice Aćimović, Čikić, Kobiljski, Martinović i ostali članovi porodica ubijenih.  

Optužena majka dečaka došla je sa slobode u pratnji svojih advokata, dok je njen suprug u pritvoru od 3. maja prošle godine. Otac dečaka od početka suđenja negira krivicu za delo za koje se tereti, teško delo protiv opšte sigurnosti.

Tanjug/Sava Radovanović

 

U sudnici Višeg suda u Beogradu danas će biti prisutni i roditelji ubijene dece, jer je Više javno tužilaštvo u Beogradu odustalo od ispitivanja roditelja ubijene dece kako bi im omogućilo da budu prisutni na suđenju kada optuženi budu iznosili odbranu i kako bi mogli da postavljaju pitanja.

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava.   Osim roditelja dečaka optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletni K.K. učio da puca. 

Otac dečaka optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Dečak K.K, koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koje je uzeo 1. maja. Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio petoro dece i nastavnicu istorije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija