Aktuelno

Stošić i Lakićević ponovo iza rešetaka: Članovi Belivukove grupe kojima je ukinut pritvor vraćeni u zatvor

Komentari

Autor: Tanjug

11/04/2024

-

20:11

Stošić i Lakićević ponovo iza rešetaka: Članovi Belivukove grupe kojima je ukinut pritvor vraćeni u zatvor
Stošić i Lakićević ponovo iza rešetaka: Članovi Belivukove grupe kojima je ukinut pritvor vraćeni u zatvor - Copyright E-Stock/Miloš Rafailović, Tanjug/Rade Prelić, Vladimir Sporčić, Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje Specijalnog suda kojim je ukinut pritvor Aleksi Stošiću i Nemanji Lakićeviću optuženim pripadnicima grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. 

Drugostepeni sud je usvojio žalbu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal i danas im ponovo odredio pritvor, potvrđeno je za Tanjug u tom tužilaštvu. 

Sudsko veće je na prehodnom suđenju krajem marta Stošiću ukinuo pritvor, dok je Lakićeviću tada određen kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Pripadnicima ove grupe sudi se za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje. 

Suđenje Belivuku pred novim predsednikom veća počinje u junu

Suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koje je bilo zakazano za sledeću nedelje je otkazano zbog odlaska predsednice sudskog veća Vinke Berahe Nikićević u starosnu penziju.

Novi termini za suđenje su 17.,18. i 20. jun, rekla je za Tanjug portparol Višeg suda u Beogradu Milica Veličković.

Visoki savet sudstva u martu je doneo odluku da Vinki Beraha Nikićević, koja je predsednica veća u ovom predmetu prestaje sudijska funkcija 29. aprila zbog navršenja radnog veka. 

Beraha Nikićević u aprilu navršava 65 godina, zbog čega je Visoki savet sudstva doneo takvu odluku. 

Uskoro će biti postavljen novi predsednik sudskog veća. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija