Aktuelno

Đerlek pozvao mlade da se vakcinišu: Nemojte da dozvolite da vam korona oduzme dan više vašeg normalnog života

Komentari

Autor: Tanjug

22/05/2021

-

09:40

Đerlek pozvao mlade da se vakcinišu: Nemojte da dozvolite da vam korona oduzme dan više vašeg normalnog života
Đerlek pozvao mlade da se vakcinišu: Nemojte da dozvolite da vam korona oduzme dan više vašeg normalnog života - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek saopštio je da je prvu dozu vakcine do sada primilo 2.370.000 građana Srbije i da je sa obe doze vakcinisano 1.871.000 osoba, i upozorio da je na mladima velika društvena odgovornost u nastavku procesa imunizacije.

Đerlek je u jutarnjem Dnevniku RTS-a rekao da je Srbija blizu cilja od 50 odsto vakcinisanih punoletnih građana, ali je dodao da je teško licitirati datumima kada je reč o kolektivnom imunitetu.

Ističe da je na mladima velika društvena odgovornost.

"Nemojte da dozvolite da vam korona oduzme dan više vašeg normalnog života, uzmite stvar u svoje ruke, to je vakcina, pomozite nam svima da se vratimo u normalan život, da na leto možemo da putujemo, držimo koncerte i vratimo se normalnom životu", poručio je Đerlek.

Dodao je da je cilj da se u okviru kampanje za vakcinaciju obiđe što više terena i angažuje lokalna samouprava.

"Gde god smo imali takvu angažovanost, imamo odlične rezultate. Gde je bila loša organizacija, manje je vakcinisanih", navodi Đerlek.

Prema njegovim rečima, tokom vikenda biće otvoreno 225 punktova za vakcinaciju, a biće povećan i broj mobilnih vakcinalnih ekipa.

Kada je reč o odluci o eventualnom popuštanju mera na sledećoj sednici Kriznog štaba, Đerlek je ukazao da brojke konstantno padaju, ali da epidemije ne prate često matematičke progresije.

"Treba da držimo oprez iako možemo da kažemo da je situacija ohrabrujuća, ispod 2.000 smo hospitalizovanih, lakše dišemo", zaključio je Đerlek.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija