Aktuelno

MUP: Obavezna vakcinacija za sve pripadnike policije

Komentari

Autor: Euronews

24/05/2021

-

15:51

MUP: Obavezna vakcinacija za sve pripadnike policije
MUP: Obavezna vakcinacija za sve pripadnike policije - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije donelo je odluku da se svi pripadnici Policije vakcinišu protiv virusa korona, saopšteno je iz ovog ministarstva.

"Imajući u vidu specifičnosti policijskih poslova i stalnog kontakta policije sa građanima, potrebno je da se svi pripadnici Policije, osim onih kod kojih vakcinacija nije moguća iz zdravstvenih razloga, vakcinišu", stoji u saopštenju MUP-a.

Kako su naveli, vakcinaciju su preporučili "svi relevantni činioci" - Krizni štab za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid 19, Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

"Napominjemo da su zaposleni u obavezi da, u skladu sa Zakonom o bezbednosti i zdravlju na radu, sprovode sve preventivne mere bezbednosti i zdravlja na radu, kako bi sačuvali svoje zdravlje, kao i zdravlje drugih zaposlenih", zaključuje MUP.

Sličnu naredbu prethodno je doneo načelnik Generalštaba Vojske Srbije (GŠ VS) general Milan Mojsilović. Zaštitnik građana pokrenuo je postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Ministarstva odbrane na osnovu pritužbe Vojnog sindikata da je po naređenju načelnika Generalštaba Vojske Srbije (VS) u toku obavezna vakcinacija pripadnika vojske.

Tada je saopšteno iz kabineta ombudsmana Zorana Pašalića da je od Ministarstva odbrane  zatraženo  da se u roku od 15 dana izjasni o tim kao i o navodima da se pripadnicima vojske koji se ne vakcinišu ukazuje da će disciplinski odgovarati, da će im biti otkazan radni odnos, odnosno da će biti onemogućeni da napreduju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija