Društvo

Vojni sindikat traži "momentalno sprečavanje prisilne vakcinacije pripadnika Vojske"

Komentari

Autor: Euronews

21/05/2021

-

13:49

Vojni sindikat traži "momentalno sprečavanje prisilne vakcinacije pripadnika Vojske"
Vojni sindikat traži "momentalno sprečavanje prisilne vakcinacije pripadnika Vojske" - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane/Andrija Gavrilović

veličina teksta

Aa Aa

Vojni sindikat Srbije saopštio je da je zatražio hitnu rekaciju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu kako bi se sprečila "prisilna vakcinacija" pripadnika Vojske Srbije (VS), koja se, tvrde, po naređenju načelnika Generalštaba Milana Mojsilovića neprekidno sporovodi od 17. maja.


Sindikat je urgenciju uputio  Višem javnom tužilaštvu u Beogradu Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije nakon što je prethodno podneo prijavu protiv generala Milana Mojsilovića.

"Vojni sindikat Srbije obavešten je i jutros od pripadnika Vojske Srbije da se u jedinicama VS lociranim u Somboru, Zaječaru, Požarevcu, Užicu i drugim mestima u Srbiji i pored saopštenja Zaštitnika građana da vakcinacija može da bude samo afirmativna, a nikako prisilna i uslovljena sankcijama, i dalje vrši prisilna vakcinacija profesionalnih pripadnika VS, te da se oni koji iz ličnih razloga ne žele da se vakcinišu vakcinama koje su još uvek u fazi kliničkog ispitivanja i koje su od države Srbije preporučene, a ne obavezne, zlostavljaju, kažnjavaju i diskriminišu na različite načine", navodi se u saopštenju.

Vojni sindikat Srbije navodi da podržava i pozdravlja napore države da omogući masovnu imunizaciju stanovništava protiv kovida 19 i više puta do sad je pozvao svoje članove i pripadnike Vojske Srbije da se vakcinišu.

Ipak, dodaju u saopštenju, i pored toga smatraju da "niko ni pod kojim uslovima ne sme da dovede u pitanje ili grubo ugrozi osnovna ljudska prava garantovana Ustavom, od Srbije potvrđenim međunarodnim ugovorima i zakonima, pa makar to bio i načelnik Generalštaba Vojske Srbije".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija