Aktuelno

Veštačenje pokazalo da je autobus koji je uleteo u park u Zemunu bio ispravan

Komentari

Autor: Tanjug

01/10/2021

-

14:57

Veštačenje pokazalo da je autobus koji je uleteo u park u Zemunu bio ispravan
Veštačenje pokazalo da je autobus koji je uleteo u park u Zemunu bio ispravan - Copyright Euronews/ Jovan Đurić

veličina teksta

Aa Aa

Veštačenje autobusa GSP na liniji 45 koji je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi u Zemunu prošlog petka pokazalo je da je to vozilo bilo ispravno, potvrđeno je iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Vozač autobusa H.D. (72) uhapšen je istog dana i određen mu je pritvor.

Protiv njega je u toku sprovođenje dokaznih radnji zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

H.D. se sumnjiči da je 24. septembra oko 14 sati u Krajiškoj ulici u Zemunu sleteo s puta i probio ogradu dečijeg igrališta.

"I ranije se dešavalo"

Podsetimo, autobus na liniji 45 uleteo je 24. septembra u dečje igralište u Krajiškoj ulici u Zemunu, a tom prilikom je povređeno četvoro dece.

Veća tragedija je srećom izbegnuta, a očevici navode da ovo nije prvi put da se slične nesreće događaju upravo na igralištu koje se nalazi na uglu dve ulice.

Autobus je, prema navodima iz policije, probio zaštitnu ogradu dečjeg igrališta i uleteo na igralište u Zemunu. Tokom incidenta je oštetio još dva vozila.

Na fotografijama sa lica mesta se jasno vidi da je autobus prošao kroz skoro celo igralište i porušio ono što se našlo na njegovom putu.

"Bilo je užasno, sami vidite, da krši tobogane, ljuljaške, mame su vrištale. Srećom da je ovo doba dana i da nije bio špic i mnogo ljudi", rekla je jedna prolaznica.

Ona je dodala da je autobus uleteo u krivinu "nenormalnom brzinom", da nije uspeo da uđe u Krajišku ulicu, već presekao.

Na snimku na kom je zabeležena nesreća vidi se stravičan trenutak - dete koje trči preko platoa i za sekundu izbegava da ga autobus udari i žena kako juri za njim u pokušaju da ga spasi.

Euronews Srbija

Takođe, vidi se žena kako sa dvoje dece prilazi mestu gde će za nekoliko trenutaka uleteti nekontrolisani autobus. Jedno dete se odvaja od majke i trči prema igralištu, putem kojim će sekund kasnije projuriti autobus broj 45 i udariti u vozila parkirana na tom platou.

Meštani ovog dela Zemuna za Euronews Srbija rekli su da na tom uglu postoji problem i baš zbog toga što se nekoliko puta događalo da autobus izleće sa kolovoza, dečji parkić je ograđen.

To tvrde i radnici u okolnim objektima, koji su iskoristili ovu priliku da apeluju da se nešto preduzme.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija