Aktuelno

Ubistvo porodice Đokić: Pet svedoka saslušano u Višem javnom tužilaštvu u Nišu, među njima i Džonićeva supruga

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/11/2021

-

17:33

Ubistvo porodice Đokić: Pet svedoka saslušano u Višem javnom tužilaštvu u Nišu, među njima i Džonićeva supruga
Ubistvo porodice Đokić: Pet svedoka saslušano u Višem javnom tužilaštvu u Nišu, među njima i Džonićeva supruga - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović/MUP

veličina teksta

Aa Aa

Pet svedoka saslušano je danas u Višem javnom tužilaštvu u Nišu u okviru istrage ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca, a među njima i supruga osumnjičenog Gorana Džonića, rekli su novinarima advokati osumnjičenih u ovom slučaju. Kako je najavljeno, nastavak saslušanja zakazan je za četvrtak sledeće nedelje.

Banilac braće Džonić Filip Domazet potvrdio je da su danas održana saslušanja i rekao da se, što se njegovih klijenata tiče ništa značajno nije promenilo. 

"Saslušan su brojni svedoci danas. Ništa se značajno nije promenilo današnjim saslušanjima što se tiče njih dvojice", rekao je Domazet.

Sa druge strane advokati braće K.M i A.M, koji su takođe uhapšeni, Andrija i Mladen Magdalenić, rekli su da su u okviru istrage naložena razna veštačenja, međi njima i psihijatirjska, i da se njihovi rezultati još uvek očekuju.

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

"Svi svedoci koji su danas saslušani bili su bliski sa porodicama Đokić i Džonić. Nadamo se da će nalazi veštačenja što pre da stignu kako bi dalje mogli da temeljimo našu odbranu", rekao je Mladen Magdalenić.

Podsetimo, slučaj ubistva porodice Đokić iz Aleksinca više od mesec dana izaziva veliku pažnju javnosti u Srbiji. 

Za sada, ono što je poznato je da je pritvor do 30 dana određen za ukupno pet osoba, a iz Višeg javnog tužilaštva u Nišu ranije je za Euronews Srbija rečeno da će nadležni nastaviti sa istražnim radnjama u ovkiru ovog slučaja.

Šta se do sada zna o slučaju?

Od 2. oktobra, kada su pronađena tela tročlane porodice Đokić u javnosti je bilo mnogo nagađanja o motivima i izvršiocima ubistva. Jedino što se u tom trenutku moglo čuti od policijskih zvaničnika je da je najverovatniji motiv bio koristoljublje i da je moguće da je ubica pobegao u inostranstvo pošto je imao vremena.

Dvadesetak dana kasnije, odjeknula je vest o hapšenju osumnjičenog za učešće u ubistvu. Tada je uhapšen Goran Džonić, rođak porodice Đokić, odnosno brat ubijenog Gorana Đokića. Odmah su se pojavili navodi da je reč o vatrogascu u penziji, što je kasnije i potvrđeno.

Istog dana ekipe policije su ispred kuće osumnjičenog prekopavale teren u potrazi za novim tragovima i dokazima koji bi pomogli u rasvetljavanju ubistva. 

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

U jednom momentu je policija napustila tu lokaciju i nastavila iskopavanje na drugoj lokaciji, u dvorištu gde je, prema nezvaničnim informacijama, ranije pronađen novac nakon hapšenja Džonića. 

Nije poznato šta su tog dana tražili i da li su nešto našli. Ono što je saopšteno je da je prilikom hapšenja Džonića pronađena određena svota novca, ali nije precizirano o kojoj sumi se radi. Prema pisanju Blica, nađeno je 43.000 evra. 

Nakon Džonića, usledila nova hapšenja

Dok je pažnja javnosti bila usmerena na Džonića i na policijsku pretragu u Moravcu, pojavile su se vesti o novim hapšenjima u vezi sa slučajem. 

Prvo je Viši sud u Nišu, na predlog tužilaštva odredilo pritvor do 30 dana Goranu Džoniću i njegovim sinovima S. Dž. i M. Dž. Zatim, je tužilaštvo saopštilo da je istraga proširena na još dva lica, i po istom scenariju je određen pritvor dvojici braće K.M. i A. M. koji su uhapšeni u petak u Moravcu. 

Euronews Srbija

Pritvor im je određen zbog opasnosti da će uticati na svedoke i zbog uznemirenja javnosti. To znači da su je sada u pritvoru pet osoba koje se dovode u vezu sa ovim slučajem. Interesantno je kako su usledila hapšenja svih ovih lica, pošto su se u medijima pojavljivale različite teorije o tome kako se sve odigralo. 

Tela spaljena, pa zakopana

Poslednji put tročlana porodica je viđena 26. septembra, a njihov nestanak rođaci su prijavili dva dana kasnije, kada su shvatili da menjačnica koju su držali, već drugi dan nije otvorena. 
Đokići se od nedelje nisu javljali na telefone, a tog dana su poslednji put bili aktivni na Viberu, izjavila je medijima posle nestanka njihova rođaka.

Od srede 29. septembra o slučaju nestale porodice počeli su da izveštavaju mediji, kada je intenzivirana i policijska potraga. Mediji su preneli da je njihov automobil "folksvagen pasat" crne boje snimila nadzorna kamera na perionici, kod mosta u Žitkovcu. Rođaci su svedočili da su Đokići bili kod Goranove majke u selu Moravac, i pretpostavljalo se da su se odatle uputili ka Aleksincu. 

Euronews/Ljiljana Pavlović, M.S., Google maps

 

Kako su dani odmicali, a od Đokića nije bilo traga, policija je intezivirala istragu i apelovala na građane da pomognu u istrazi, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju.

Međutim, potraga se završila tragično. Njihova tela su pronađena 2. oktobra u ataru aleksinačkog sela Moravac i bila su spaljena i zakopana. Njihov, takođe spaljeni "folksvagen pasat" pronađen je desetak kilometara dalje, u selu Tešica. Mediji su tada preneli da je obdukcija pokazala da su Đokići najpre ubijeni iz vatrenog oružja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija