Aktuelno

Ponovo odloženo suđenje optuženom za paljenje vozila MUP-a tokom julskih protesta

Komentari

Autor: Tanjug

22/12/2021

-

11:35

Ponovo odloženo suđenje optuženom za paljenje vozila MUP-a tokom julskih protesta
Ponovo odloženo suđenje optuženom za paljenje vozila MUP-a tokom julskih protesta - Copyright prvi.os.sud.rs

veličina teksta

Aa Aa

Suđenje 27-godišnjem Vuku Tici zbog sumnje da je tokom protesta ispred Doma Narodne skupštine u noći 7. i 8. jula 2020. godine zapalio službena vozila MUP-a, koja su bila parkirana u neposrednoj blizini, ponovo je danas odloženo u Prvom osnovnom sudu u Beogradu i zakazano za 22. februar.

Suđenje je odloženo zbog izostanka branioca Tice koji je nedolazak opravdao stomačnim virusom. Početak suđenja bio je odložen i u novembru, kada je izostao optuženi jer je bio pozitivan na koronavirus.

Tica se tereti za krivično delo izazivanje opšte opasnosti, a optužnim predlogom Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da ga osudi na najmanje četiri godine zatvora i novčanu kaznu u iznosu od milion dinara.

On je osumnjičen da je za vreme protesta ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, prišao službenim vozilima MUP-a koja su bila parkirana na stazi između Glavne Pošte i crkve Svetog Marka, kamenom polomio staklo na ukupno četiri vozila, nakon čega je nepoznatom eksplozivnom materijom izazvao požar na tim vozilima.

Požar se kasnije proširio na još jedno vozilo MUP-a koje je bilo parkirano u neposrednoj blizini. U toku dokaznog postupka, tužilaštvo je saslušalo pet svedoka, izvršilo uvid u video zapise sa sigurnosnih kamera sa mesta događaja i uvid u foto-dokumentaciju, naložilo obavljanje potrebnih veštačenja Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku i izvelo druge dokaze.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija