Aktuelno

Propusti u radu Uprave granične policije Priboj, protiv 12 pripadnika pokrenut disciplinski postupak

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/01/2022

-

10:25

Propusti u radu Uprave granične policije Priboj, protiv 12 pripadnika pokrenut disciplinski postupak
Propusti u radu Uprave granične policije Priboj, protiv 12 pripadnika pokrenut disciplinski postupak - Copyright MGSI, Đorđe Krstić, YouTube/ Sandžak - Bošnjaci

veličina teksta

Aa Aa

Radna grupa formirana po naređenju ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina konstatovala je propuste u radu Uprave granične policije Priboj, a protiv 12 pripadnika Uprave granične policije u Priboju koji su svojim ponašanjem van službe i uniforme vređali građane druge vere i nacionalnosti pokrenut je disciplinski postupak. 

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, o svim okolnostima prosleđen je detaljan izveštaj nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Na održanom sastanku radne grupe sa rukovodiocima i starešinama Regionalnog centra granične policije prema Crnoj Gori, naglašeno je da policijski službenici u svom svakodnevnom radu i ponašanju u službi i van službe moraju da postupaju društveno odgovorno, uz puno poštovanje verskih i nacionalnih osećanja, te da su svi policijski službenici dužni da obavljaju policijske poslove u skladu sa zakonom, uz dosledno poštovanje Kodeksa policijske etike.

Podsetimo, povodom incidenata u Priboju formirana je radna grupa, koju čine rukovodioci Uprave granične policije.

Zadatak radne grupe je da sagleda i utvrdi sve činjenice i okolnosti ovih događaja, kao i da sprovede i završi disciplinske postupke protiv policijskih službenika granične policije u Priboju, saopštio je MUP.

Do incidenta koji je uznemirio javnost došlo je nakon što je pripadnik policijske uprave Priboj Marko Pantović na svom Facebook profilu objavio video snimak na kojem zajedno sa starešinama i kolegama policajcima veseli uz stihove: "Oj Srebrenice tako si mi mila, Dabogda se tri put ponovila, Oj Sjenice nova Srebrenice, Oj Pazaru novi Vukovaru, Oj Fatima đe su ti dimije, u četnika oko Ledenika”.

Kao organizator ovog događaja koji je podigao veliku prašinu i u Sandžaku i u regionu, policajac Dragan Zeković se obratio javnosti na svom Fejsbuk profilu.

"Poštovani sugrađani, kao neko ko je odrastao i živi u multietničkoj sredini, ko ima puno prijatelja Bošnjaka, želim da uputim izvinjenje svima koje je povredila pesma koja je poslala veoma lošu poruku. Posebno mi je žao što se dodatno kreira loša atmosfera, preuveličava i pokušava da napravi mnogo gorim nešto što, ponavljam, nije ni trebalo da se čuje na ovom veselju, niti bilo gde drugde", naveo je on Fejsbuku.

On je, takođe, naglasio da pesmu nije pevala cela kafana, niti većina ljudi koji su nabrojani u medijima, što se, kako je dodao, može videti na snimku.

"Za vreme proslave, nije bilo muzike uživo, već je puštana sa liste skinute sa interneta. Naglašavam da nije bilo pojedinačnog naručivanja i puštanja muzike, niti je sporna pesma bila nečija pojedinačna želja", dodao je on.

Naglasio je da mu se najsrećniji dan u životu, rođenje sina, pretvorio u negativan kontekst.

"Posebno žalim što mi se obeležavanje najsrećnijeg dana u životu, rođenje sina, pretvorilo u negativan kontekst usled nenamernog emitovanja sporne pesme. Svima želim puno zdravlja i uspeha u Novoj godini, posebno mojim prijateljima Bošnjacima, sa obećanjem da ću ubuduće na stihove ovakvih pesama reagovati isključivanjem muzike. Svako dobro", napisao je.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija