Aktuelno

Apelacioni sud u Prištini potvrdio optužnicu protiv bivšeg predsednika opštine Klokot

Komentari

Autor: Tamjug

11/01/2022

-

21:33

Apelacioni sud u Prištini potvrdio optužnicu protiv bivšeg predsednika opštine Klokot
Pixabay - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Prištini pravosnažno je potvrdio optužnicu za povredu slobodnog opredeljenja birača protiv bivšeg predsednika opštine Klokot Božidara Dejanovića.

Dejanović je optužen da je uticao na glasanje Srpske liste i njoj naklonjenih kandidata iz opštine Klokot na izborima 14. februara 2021, pišu mediji u Prištini, a prenosi RTS.

Apelacija je odbila kao neosnovanu žalbu branioca optuženog Dejanovića advokata Elmija Ćerimija.

Prvostepeni sud je, kako se navodi u odluci, osnovano dao dovoljne razloge da optužnica Specijalnog tužilaštva ima dovoljno dokaza da potkrepi osnovanu sumnju da je Dejanović izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret.

Optuženi Dejanović se na prvom ročištu održanom 16. septembra ove godine izjasnio da nije kriv.

Specijalno tužilaštvo podiglo je 2. jula 2021. godine optužnicu protiv njega tereteći ga da je počinio krivično delo "povreda slobodnog opredeljenja birača".

Navodi se da je u svojstvu predsednika opštine Klokot, 12. februara 2021. godine namerno i sa namerom da povredi slobodu izbora birača na opštim izborima 14. februara 2021. ozbiljno ugrozio zaposlene u opštini Klokot.

Takođe, prema optužnici, Dejanović je zloupotrebio ekonomsku zavisnost građanina Zorana Rodića, uticao na njega da glasa za Srpsku listu.

Navodi se i da je okrivljeni na dan incidenta organizovao nekoliko sastanaka sa opštinskim zvaničnicima, na kojima je učestvovalo po 15-20 ljudi, a gde im je naređivao da glasaju za Srpsku listu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija