Aktuelno

Počinje proizvodnja vakcine Sputnjik V na Torlaku: "To je potvrda najbolje saradnje između dve zemlje"

Komentari

Autor: Tanjug

04/06/2021

-

11:43

Počinje proizvodnja vakcine Sputnjik V na Torlaku: "To je potvrda najbolje saradnje između dve zemlje"
Počinje proizvodnja vakcine Sputnjik V na Torlaku: "To je potvrda najbolje saradnje između dve zemlje" - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Danas posle podne biće svečano označen početak proizvodnje vakcine Sputnjik V na institutu Torlak, saopšteno je posle sastanka kopredsednika srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta ministra Nenada Popovića i potpredsednik Rusije Jurija Borisova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na današnjoj konferenciji za medije rekao je da proizvodnja vakcine protiv koronavirusa Sputnjik V počinje danas u 17.30 na Institutu Torlak u Beogradu.

"To je potvrda najbolje političke, ekonomske i naučno-tehnološke saradnje između naše dve zemlje, ali i potvrda bliskosti i visokog stepena uzajamnog poverenja između naših državnih rukovodstava", rekao je Popović.

Zamenik predsednika Vlade Rusije Jurij Borisov je izrazio zadovoljstvo zbog početka prozvodnje vakcine u Srbiji, ističući da je to veliki korak za Srbiju, koji garantuje očuvanje bezbednosti i dugoročnu zaštitu stanovništva od korona virusa.

Popović je istakao da je proizvodnja vakcine Sputnjik V u Institutu "Torlak" rezultat dogovora predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, koji diktiraju visok tempo razvoja bilateralnih odnosa dve zemlje u svim oblastima.

Popović je dodao da je za samo pet meseci od kada je označen početak rada na uspostavljanju proizvodnje ruske vakcine u Srbiji, taj zadatak, dobijen od dvojice predsednika - ispunjen, a Srbija postaje prva zemlja u Evropi koja će proizvoditi Sputnjik V na svojoj teritoriji.

"Sada ćemo biti još spremniji da zaštitimo zdravlje i živote naših građana, ali i da pomognemo našim partnerima u okruženju i Evropi kojima je vakcina preko potrebna", rekao je Popović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija