Aktuelno

Džonić i ostali ostaju iza rešetaka: Produžen pritvor osumnjičenima za ubistvo porodice Ðokić

Komentari

Autor: Tanjug

14/01/2022

-

16:22

Džonić i ostali ostaju iza rešetaka: Produžen pritvor osumnjičenima za ubistvo porodice Ðokić
MUP, Euronews/Ljiljana Pavlović, Facebook/Goran Dzonic - Copyright MUP, Euronews/Ljiljana Pavlović, Facebook/Goran Dzonic

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Nišu produžio je danas za još dva meseca pritvor petorici osumnjičenih za ubistvo tročlane porodice Ðokić u selu Moravac kod Aleksinca 26. septembra.

Pritvor je produžen Goranu Džoniću i njegovim sinovima  i kao i braći A. M. i K.M, prenose loklani mediji.

Protiv sve petorice istraga se vodi za krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna doživotnog zatvora.

Oni su osumnjičeni da su ubili tročlanu porodicu Ðokić - oca, majku i kćerke u selu Moravac kod Aleksinca 26. septembra.

Džonić je penzionisani vatrogasac, a Ðokići su mu rođaci, prema pisanju medija.

Šta znamo o slučaju ubistva porodice Đokić?

Ubistvo tročalne prodice Đokić iz Aleksinca uznemirilo je celu Srbiju početkom oktobra ove godine. Oni su poslednji put viđeni 26. septembra, a njihov nestanak rođaci su prijavili dva dana kasnije. Kako su tada pričali za medije, rekli da sumnjaju da se nešto čudno dešava jer menjačnica koju su držali, već drugi dan nije otvorena. 

Od srede 29. septembra o slučaju nestale porodice počeli su da izveštavaju mediji, a tada je intenzivirana i policijska potraga. Međutim, potraga se završila tragično. Njihova tela su pronađena 2. oktobra u ataru aleksinačkog sela Moravac i bila su spaljena i zakopana. Njihov, takođe spaljeni "folksvagen pasat" pronađen je desetak kilometara dalje, u selu Tešica. 

Euronews/Ljiljana Pavlović, M.S., Google maps

 

U javnosti je odmah bilo mnogo nagađanja o motivima i izvršiocima ubistva. Pretpostavljalo se da su ubice već pobegle iz zemlje, ali dvadesetak dana kasnije, odjeknula je vest o hapšenju osumnjičenog za učešće u ubistvu. Tada je uhapšen Goran Džonić. Odmah su se pojavili navodi da je reč o vatrogascu u penziji, što je kasnije i potvrđeno. Istog dana ekipe policije su ispred kuće osumnjičenog prekopavale teren u potrazi za novim tragovima i dokazima koji bi pomogli u rasvetljavanju ubistva. 

O samoj istrazi je malo zvaničnih podataka, iako su se u više navrata pojavljivale nezvanične informacije. Prema njima, Džonić je svoj iskaz menjao više puta. Upravo nakon davanja jednog od iskaza uhapšeni su njegovi sinovi, kao i braća K. M. i A. M. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija