Aktuelno

Otac Splićanina Mateja Periša otkrio koga je njegov sin zvao u noći kada je nestao u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug, Jutarnji list

15/01/2022

-

11:31

Otac Splićanina Mateja Periša otkrio koga je njegov sin zvao u noći kada je nestao u Beogradu
Otac Splićanina Mateja Periša otkrio koga je njegov sin zvao u noći kada je nestao u Beogradu - Copyright profimedija, Tanjug/Tara Radovanović, nestali.gov.hr, Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Nenad Periš otac nestalog Splićanina u Beogradu, potvrdio je da je devojka iz Splita, inače, organizator dočeka Nove godine u srpskoj prestonici, njegov sin kontaktirao u noći nestanka, ali da je to bio propušten poziv. Potraga za Matejem Perišem (27), nestalim u Beogradu noći između 30. i 31. decembra ušla je u 16. dan.

Matejev otac kaže da je slučajno sreo tu devojku u Beogradu i da je s njom kratko razgovarao. Kaže da je imala propušteni poziv od Mateja u noći njegovog nestanka, ali da je to bilo pre nego je signal njegovog mobilnog ugašen.

"Ona mi je rekla da je te večeri Matej pokušao da stupi s njom u kontakt jer je videla da ima propušten poziv. Naime, ja sam nju sreo na ulici ispred sedišta beogradske policije pre desetak dana. Bio je to slučajan susret i ona mi je tada kratko rekla da se ona i Matej nisu čuli, ali da je imala njegov propušten poziv. Ali, to je bilo pre 23 sata kada je on bio spojen na WiFI mrežu i kad je bila zabeležena njegova poslednja aktivnost na WhatsAppu", rekao je Nenad Periš za zagrebački Jutarnji list.

Nenad Periš je rekao da pomenuta devojka dugo poznaje Mateja, kao i njen brat, koji, kako kaže, nije bio deo njegovog društva sa kojim je bio u Beogradu.

"Verovatno je Matej, s obzirom na to da je ona bila u Beogradu, pokušao da stupi sa njom da stupi u kontakt", rekao je Nenad Periš.

Potraga traje već 16 dana

Potraga za Matejem Perišem (27), nestalim u Beogradu noći između 30. i 31. decembra, proširila se na Smederevo, Pančevo i Požarevac. U potragu, koja traje već 16 dana uključeni su pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, policijske ispostave za bezbednost na rekama, pripadnici Žandarmerije, Policijske brigade i policijskih uprava Pančevo, Smederevo i Požarevac, saopštio je MUP.

Policijski službenici pregledali su stotine sati materijala, snimaka sa svih nadzornih kamera sa trase kretanja Periša i okoline i na osnovu njih napravili rekonstrukciju njegovog kretanja, od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do momenta silaska do Save, u 1.52 sata posle ponoći, odakle mu se gubi svaki trag.

Šta se do sada zna o slučaju nestalog Splićanina

Na osnovu pregleda svih snimaka, jasno je da Matej, od trenutka izlaska iz Beton hale, sem taksiste koga je zaustavio i sa kojim je policija obavila razgovor, nije bio u kontaktu i interakciji ni sa jednom drugom osobom, stoji u saopštenju MUP.

MUP je pre tri dana objavio rekonstrukciju trase kretanja Mateja Periša, kako bi utvrdili na kojim mestima se definitivno nalazio nestali mladić noći između 30. i 31. decembra

"Na osnovu pregleda svih snimaka, jasno je da Matej, od trenutka izlaska iz Beton hale, sem taksiste koga je zaustavio i sa kojim je policija obavila razgovor, nije bio u kontaktu i interakciji ni sa jednim drugim licem. Naglašavamo da je u dosadašnjem toku istrage policija obavila razgovor sa Matejevim prijateljima koji su te večeri bili sa njim, osobljem kluba, svim svedocima i da je na osnovu svih izjava isključena svaka mogućnost da je njegovom nestanku prethodio sukob ili tuča", ističe se.

Matej je napustio "Gotik" i izašao iz Beton Hale u 01.43 časova. Nakon toga uočen je na kameri kako se kreće ka Karađorđevoj ulici. On je nastavio kretanje ka Brankovom mostu i sledeća lokacija na kojoj je uočen je Karađorđeva ulica, nakon njegovog prolaska ispod Brankovog mosta. Na tom mestu je jedina njegova interakcija sa bilo kim na trasi njegovog kretanja. Pokušao je da uđe u taksi. Taksista je identifikovan, ali je rekao da je već imao zakazanu vožnju i da zato nije mogao da primi Mateja.

Zatim je Periš nastavio kretanje niz Karađorđevu ulicu, iz koje je skrenuo u Travničku, ka mestu na kojem se ta ulice seče sa ulicom Braće Krsmanović. Sve vreme se kretao sam, i ne postoje indicije da je bilo nečega nasilnog tokom njegovog kretanja. U jednom trenutku se pojavio na snimku u Ulici braće Krsmanović, ali je isključeno njegovo vraćanje uz tu ulicu, kao i uz Travničku.

Sledeća lokacija na kojoj je uočen Periš je na promenadi kod restorana Savanova. Pošto sat na nadzornim kamerama nije pomeren posle prelaska na zimsko računanje vremena, utvrđeno je da je realno vreme u kojem je on uočen 1.51.

Matej se kretao oko restorana. Njegova silueta je uočena iza žive ograde i nastavio je kretanje ka šetalištu i reci. U snimku se kaže da je on došao do reke i da daljim radom nije uočen u bilo kojim drugim delovima grada. 

Dalje se navodi da je, locirtanjem Matejevog telefona preko baznih stanica, indikativno kretanje jednog objekta u reci Savi. Vreme i trasa kretanja tog objekta se poklapa sa kretanjem Matejevog telefona. U pozadini snimka sa kamera, na kojem je prikazan taj objekat, vide se tramvajski most i Brankov most.

Poslednji prikazani kadar je ka ušću Save u Dunav. U njemu se vidi objekat koji se kreće niz reku, a vreme i mesto se poklapaju sa lokacijama Matejevog telefona. Hrvatska policija je najavila da će ponovo ispitati prijatelje nestalog mladića  i da će pritom uzeti u obzir i podatke s mobilnog telefona. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija