Aktuelno

Priveden Srđan Nogo: Bivši funkcioner Dveri zadržan zbog razbijanja glasačke kutije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/01/2022

-

16:40

Priveden Srđan Nogo: Bivši funkcioner Dveri zadržan zbog razbijanja glasačke kutije
Priveden Srđan Nogo: Bivši funkcioner Dveri zadržan zbog razbijanja glasačke kutije - Copyright Twitter.com/@@DaZivimSan

veličina teksta

Aa Aa

Bivši funkcioner Srpskog pokreta Dveri Srđan Nogo zadržan je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva zbog sumnje da je izvrsio krivično delo Sprečavanje održavanja glasanja iz člana 159 Krivičnog zakona, potvrđeno je za Euronews Srbija.

Incident se dogodio kada je danas nakon glasanja na republičkom referendumu, Nogo razbio glasačku kutiju na glasačkom mestu. Na društvenim mrežama pojavio se i snimak incidenta, na kojem Nogo nakon ubacivanja listića podiže kutiju i baca je na pod.

U roku od 48 sati osumnjičeni će biti saslušan u Tužilaštvu.

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova navodi se da postoje osnovi sumnje da je, tokom sprovođenja referenduma, S. N. na biračkom mestu 35. u Beogradu razbio glasačku kutiju. Osumnjičeni će u zakonskom roku biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Vest je potvrdila i Republička izborna komisija, koja je saopštila da je glasanje na tom biračkom mestu u prekidu i da će biti nastavljeno kada se budu stekli uslovi za to.

Twitter.com/@@DaZivimSan

 

"Dobili smo informaciju da je jedan glasač oštetio izborni materijal i da je došlo do prekida glasanja. Glasanje će se nastaviti nakon sticanja uslova za nastavak glasanja. Ukoliko je prekid trajao više od jednog časa nastaviće se za onoliko koliko je trajao prekid", navodi RIK.

Komentari (0)

Srbija