Aktuelno

Još jedna optužnica zbog nadrilekarstva - pružala usluge bez licence i reklamirala se na društvenim mrežama

Komentari

Autor: Tanjug

19/01/2022

-

11:57

Još jedna optužnica zbog nadrilekarstva - pružala usluge bez licence i reklamirala se na društvenim mrežama
Još jedna optužnica zbog nadrilekarstva - pružala usluge bez licence i reklamirala se na društvenim mrežama - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas sudu optužni predlog protiv A.P. zbog opravdane sumnje da je pružala usluge "antiejdž" medicine za čije obavljanje nije imala rešenje Ministarstva zdravlja, saopštilo je to tužilaštvo.

Optužnim predlogom se tereti za krivično delo nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, a tužilaštvo traži od suda da je proglasi krivom i osudi po zakonu.

Njoj je stavljeno na teret da je 24. aprila prošle godine, u Ulici kneza Mihaila br. 21a, oštećenoj A.A. iglom sa špricem u predelu usana ubrizgala hijaluron, zbog čega se oštećena pobunila jer je mislila da se tretman radi aparatom "hijaluron pen", koji je A.P. nudila putem Instagrama. Usled ove intervencije oštećenoj ženi su se nakon određenog vremena iznad gornje usne pojavila ispupčenja, koja je naknadno morala da sanira.

A.P. je ove usluge pružala u svom kozmetičkom salonu "Aleks beauty estetic studio" koji nije bio upisan u registar zdravstvenih ustanova Agencije za privredne registre. Ona takođe nije imala odgovarajuću stručnu spremu i nije se pridržavala uslova propisanih aktima Ministarstva zdravlja.

Tužilaštvo u saopštenju podseća da je tokom dokaznog procesa saslušalo okrivljenu koja je negirala izvršenje krivičnog dela, kao i oštećenu.

Pretresene su i prostorije koje okrivljena koristi i pribavljeni i dopisi Lekarske komore Srbije i Stomatološke komore Srbije, kojima je utvrđeno da okrivljena A.P. nije član tih komora, kao i da ne poseduje licencu za samostalan rad, saopštilo je tužilaštvo.

Takođe, pribavljeno je rešenje Agencije za privredne registre, iz kog proizlazi da je okrivljena registrovana kao preduzetnik Kozmetičkog salona "Aleks beauty estetic studio", dok je fotografijama Instagram naloga "alex_beauty_studiio" i "alex_studio" utvrđeno da se na njima između ostalog nude usluge estetske medicine, kao i hijaluronski fileri iglom.

Prvo osnovno tužilaštvo od letos je podiglo još dve optužnice protiv Save Kneževića i njegove majke, kao i protiv Olgice Markanović takođe zbog nadrilekarstva. Za isto delo tereti se i Olgica Lončar optužnim predlogom Trećeg osnovnog javnog tužilaštva iz novembra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija