Aktuelno

Direktor policije: Još ne znamo uzroke požara u "Slobodi"

Komentari

Autor: Euronews, Tanjug

05/06/2021

-

11:50

Direktor policije: Još ne znamo uzroke požara u "Slobodi"
Direktor policije: Još ne znamo uzroke požara u "Slobodi" - Copyright TANJUG/RINA/IVAN NIKOLIC

veličina teksta

Aa Aa

Direktor srske policije Vladimir Rebić izjavio je da nema nove informacije u vezi s požarom u fabrici namenske industrije "Sloboda" u Čačku. Požar se dogodio u noći između četvrtka i petka.


"Još ne znamo razlog nesreće u fabrici 'Sloboda', čeka nas posao. Prve, preliminarne rezultate istrage imaćemo narednih dana, u zavisnosti od razvoja situacije s gašnjem požara", kazao je Rebić za TV Prva.

Printscreen/Twitter/djokicaleksanda

 

Serija ekplozija koja se dogodila u fabrici "Sloboda" u Čačku, potresla je stanovnike tog grada u noći između četvrtka i petka. U eksploziji nije bilo žrtava i povređenih.

Deset osumnjičenih za nasilničko ponašanje kod Beton hale

Rebić je rekao i da je deset osoba osumnjičeno za delo nasilničko ponašanje zbog učešća u tuči kod "Beton hale" 22. maja.

"Protiv ostalih je pokrenut skraćeni prekršajni postupak, a jedan broj lica kažnjen je novčanom kaznom u rasponu od pet do 55 hiljada dinara. Lično sam nezadovoljan", rekao je Rebić.

On je naveo da su privedene i neke osobe koje dosad nisu bile poznate policiji, ali će odsad biti tretirani kao huligani. Najstariji je 1986. godište, rekao je Rebić.

On je dodao i da je policija u prvih nekoliko meseci ove godine otkrila 600 vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom droga, a od njih je oko 50 odsto bilo pod dejstvom kanabisa.

"Jedan deo, oko 14 odsto, je vozilo pod dejstvom metamfetamina, sedam odsto pod uticajem kokaina, a ostali su koristili druge tipove droge. Najveći deo uhvaćenih vozača je starosnog doba između 20 i 34 godine", rekao je Rebić.

Preporuka za vas

Peti incident u čačanskoj "Slobodi" za deset godina, stručnjaci poručuju: Važno da javnost bude obaveštena o istrazi
"U trenutku eksplozije u fabrici bilo 60 ljudi", "Sloboda" formirala komisiju da ispita uzroke
Policija i vatrogasci na terenu, nema više detonacija, radnica fabrike Sloboda Čačak: "Stravično je"

Komentari (0)

Srbija