Društvo

Stefanović: Nije eskplodirala municija u magacinu fabrike "Sloboda" u Čačku

Komentari

Autor: Fonet

04/06/2021

-

14:00

Stefanović: Nije eskplodirala municija u magacinu fabrike "Sloboda" u Čačku
Stefanović: Nije eskplodirala municija u magacinu fabrike "Sloboda" u Čačku - Copyright E-Stock/Mile Topalović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da u magacinu fabrike "Sloboda" u Čačku, u kome je u noći između četvrtka i petka došlo do eksplozije, nije bilo artiljerijske municije već "određenih komponenata upaljača", saopšteno je iz njegovog kabineta.

Stefanović je tokom razgovara sa rukovodstvom fabrike "Sloboda" naglasio da u magacinu nije bilo artiljerijske municije, ali da to ne znači da je opasnost u potpunosti otklonjena.

On je rekao da će tek kada prođe vreme predviđeno pravilnicima i kada bude potpuno bezbedno da se priđe, istraga pokazati šta su uzroci požara, odnosno eksplozija koje su nakon toga usledile.

"Sreća u nesreći je što je reč o izdvojenom magacinu. Dakle, ništa se nije dogodilo u krugu onih delova fabrike koji su vezani za neposrednu proizvodnju. Naravno, najvažnija stvar je da niko od ljudi nije stradao i da niko nije povređen", rekao je Stefanović.

On je rekao i da očekuje da će tokom vikenda požar u potpunosti biti ugašen i da će od ponedeljka fabrika moći da nastavi redovan rad.

Preporuka za vas

"U trenutku eksplozije u fabrici bilo 60 ljudi", "Sloboda" formirala komisiju da ispita uzroke
Policija i vatrogasci na terenu, nema više detonacija, radnica fabrike Sloboda Čačak: "Stravično je"

Komentari (0)

Srbija