Aktuelno

Slučaj ubistva porodice Đokić: Ispitano ukupno 27 svedoka, čekaju se veštačenja nadzornih kamera

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/01/2022

-

21:44

Slučaj ubistva porodice Đokić: Ispitano ukupno 27 svedoka, čekaju se veštačenja nadzornih kamera
Tanjug/TV ZONA PLUS, Privatna arhiva, M.S., Euronews/Ljiljana Pavlović - Copyright Tanjug/TV ZONA PLUS, Privatna arhiva, M.S., Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

U istrazi ubistva tročlane porodice Đokić juče su ispitana još tri svedoka koja su svoje iskaze dala u Višem javnom tužilaštvu u Nišu, potvrđeno je za Euronews Srbija iz ovog tužilaštva. To znači da je u okivru ove istrage koja je krenula od 29. septembra, ispitano ukupno njih 27.

Ovo je za Euronews Srbija potvrdio i Mladen Magelinić, jedan od advokata braće A.M. i K.M., koji su pored Gorana Džonića i njegovih sinova pritvoreni zbog ovog dela. Kako je naveo, među svedocima juče se našla bratanica Gorana Đokića koja je pričala o detaljima odnosa između njega i Gorana Džonića.

"Ona je rekla da je je Đokiće videla poslednji put nedelju dana pre njihovog ubista. Govorila je i o odnosu Đokića i Džonića i opisivala kako je ona glavnoosumnjičenog doživljavala. Rekla je da za nju on bio neprijatan. Pored nje svedočio je i čovek na kog se vodi automobil jednog od mojih klijenata, A.M. zbog toga što se negde u optužnici pominjao neki crveni automobil za koji se pretpostavlja da je taj. Treći svedok je bio otac mladića koga je jedan od braće Džonić nekada udario kolima dok je njegov sin bio na motoru i rekao da se vodio postupak oko toga", kazao je Magdelinić koji je takođe naveo da jučerašnja svedočenja zaprvo ništa značajno nisu promenila u dosadašnjoj istrazi.

On je takođe naveo i da se nada konačnom epilogu ove priče, tačnije da više neće biti nikavih svedočenja, i da će Tužilaštvo uskoro da odluči protiv koga će tačno podići optužnicu.

"Zakonski pritvor u istrazi može da traje do šest meseci, pa je u ovom slučaju ostalo još dva. Praksa je pokazala da istraga može da traje i po nekoliko godina, ali kada se prođe taj zakonski okvir moraće da se odluči šta će dalje biti sa njima", objasnio je Magdelinić.

Koja veštačenja su stigla, a koja se čekaju

Podsedimo, pre ovih saslušanja, poslednja su bila 23. decembra prošle godine kada je u okviru istražnih radnji saslušana i majka ubijenog Gorana Đokića, a pored nje tada su u niškom tužilaštvu bili i muškarac koji je ranije pozajmio 10.000 evra Goranu Džoniću kao i njegova supruga. 

Tokom istrage mnogo puta smo čuli da se čekaju rezultati veštačenja koji su konačno počeli da pristižu. Magdelinić je rekao da je krajem godine stiglo i psihološko veštačenje Džonića.

"Krajem decembra smo o tome obavešteni. Sada čekamo rezultate veštačenja nadzonih kamera na kojima neki od osumnjičenih uočeni, ali još uvek nemamo formalne informacije o svemu tome", kaže on.

Šta znamo o slučaju ubistva porodice Đokić?

Ubistvo tročalne prodice Đokić iz Aleksinca uznemirilo je celu Srbiju početkom oktobra ove godine. Oni su poslednji put viđeni 26. septembra, a njihov nestanak rođaci su prijavili dva dana kasnije. Kako su tada pričali za medije, rekli da sumnjaju da se nešto čudno dešava jer menjačnica koju su držali, već drugi dan nije otvorena. 

Od srede 29. septembra o slučaju nestale porodice počeli su da izveštavaju mediji, a tada je intenzivirana i policijska potraga. Međutim, potraga se završila tragično. Njihova tela su pronađena 2. oktobra u ataru aleksinačkog sela Moravac i bila su spaljena i zakopana. Njihov, takođe spaljeni "folksvagen pasat" pronađen je desetak kilometara dalje, u selu Tešica.

U javnosti je odmah bilo mnogo nagađanja o motivima i izvršiocima ubistva. Pretpostavljalo se da su ubice već pobegle iz zemlje, ali dvadesetak dana kasnije, odjeknula je vest o hapšenju osumnjičenog za učešće u ubistvu. Tada je uhapšen Goran Džonić. Odmah su se pojavili navodi da je reč o vatrogascu u penziji, što je kasnije i potvrđeno.

Istog dana ekipe policije su ispred kuće osumnjičenog prekopavale teren u potrazi za novim tragovima i dokazima koji bi pomogli u rasvetljavanju ubistva.  O samoj istrazi je malo zvaničnih podataka, iako su se u više navrata pojavljivale nezvanične informacije. Prema njima, Džonić je svoj iskaz menjao više puta. Upravo nakon davanja jednog od iskaza uhapšeni su njegovi sinovi, kao i braća K. M. i A. M.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija