Aktuelno

Sutra proslava Dana državnosti Srbije na izložbi Ekspo Dubai

Komentari

Autor: Tanjug

14/02/2022

-

13:17

Sutra proslava Dana državnosti Srbije na izložbi Ekspo Dubai
Sutra proslava Dana državnosti Srbije na izložbi Ekspo Dubai - Copyright Tanjug/Predsedništvo Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Dan državnosti Srbije biće obeležen sutra i na Svetskoj izložbi Eskpo 2020 u Dubajiu, a celodnevnu proslavu otvoriće svečano ministarka trgovine turizma i telekomunikacija Tatjana Matić u Al Wasl kupoli, u okviru izložbe.

Proslava, u organizaciji Privredne komore Srbije i Vlade, biće nastavljena u Paviljonu Srbije, a pratiće je brojni biznis i kulturni događaji, među kojima je i investiciona konferencija.

Nastupiće i čuveni violinista Stefan Milenković sa Gudačkom reprezentacijom mladih.

Promo

 

 

Obeležavanje praznika će biti kruna svih aktivnosti Srbije na Svetskoj izložbi Expo 2020.

Ministarka Matić je i generalna komesarka Srbije na izložbi Ekspo 2020 Dubai, koja od ponedeljka do srede boravi u zvaničnoj poseti Dubaiju i održaće tokom posete sastanke i panele koji imaju za cilj da na najbolji način predstave ekonomske, tehnološke, inovacione, investicione i turističke potencijale Srbije.

Matićeva će se u Dubaiju sastati se i sa generalnom direktorkom Svetske izložbe u Dubaiju i državnom ministarkom za međunarodnu saradnju UAE Reem Al Hashimy.

Program proslave Dana državnosti počeće u utorak, u 10 sati, u velelepnoj Al Wasl dvorani, podizanjem srpske zastave i obraćanjem zvaničnika koji će pratiti nastup nacionalnog Ansambla Kolo.

Nakon toga će uslediti premijerni nastup Gudačke reprezentacije mladih koji će izvesti program pažljivo osmišljen za Dan državnosti Srbije.

Milenković je u saradnji sa nacionalnom platformom "Srbija stvara", čiji je kreativni ambasador, raspisao konkurs za izbor najtalentovanijih mladih virtuoza koji će svojim nastupom predstaviti Srbiju na Svetskoj izložbi Ekspo 2020 Dubai.

Nakon toga, program se seli u raskošni Paviljon Srbije gde će od 18.30 do 20.30 sata u bašti paviljona nastupiti harmonikaš Petar Marić, osmostruki svetski prvaki na električnoj harmonici i Ansambl Kolo, a unutar paviljona biće održan koncert filmske muzike koji će izvoditi Jelena Gavrilović i Aleksandra Markovića, kao i nastup Ð Emine.

U okviru obeležavanja Nacionalnog dana i obeležavanja Dana državnosti 15. februara biće organizovana i investiciona konferencija "Serbia Cuntry Busineš Briefing", na kojoj će biti zastupljeni, pre svega, sektori: hrana, poljoprivreda i savremene tehnologije.

Inače, Svetska izložba Ekspo 2020 u Dubajiu, prva koja se održava u arapskom svetu, traje od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022, a učestvuje više od 190 zemalja iz celog sveta.

Srbija se na Svetskoj izložbi Ekspo predstavlja pod modernim brendom nacionalne platforme Srbija stvara, a tema nastupa je nazvana "Srbija stvara ideje: Inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost".

Naša zemlja je na Svetskoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju, ističu iz PKS, postigla impresivne rezultate, ugostila na svom paviljonu skoro 700.000 posetilaca iz celog sveta i na najbolji mogući način predstavila svoje ekonomske, tehnološke, inovacione, investicione i turističke potencijale.

U okviru poslovnog programa, koji sprovode Vlada Srbije u saradnji sa PKS i Razvojnom agencijom Srbije, do sada se predstavilo više od 1.200 naših privrednika, koji su ostvarili više od 6.000 poslovnih kontakata sa potencijalnim partnerima.

Komentari (0)

Srbija